Cumhuriyet Meydanı Yeniden Düzenleniyor

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

Belediyemizce ihalesi yapılan yeni hizmet binasının hafriyat çalışmaları müteahhit firma tarafından tamamlanmış olup inşa faaliyetlerine başlanılmıştır. İlçemize gerek trafik ve gerekse de ticari açıdan daha işlevsel, daha estetik ve yeni belediye hizmet binası ile konsept bir meydan kazandırılması için ise “meydan projesi” çalışmaları devam etmektedir.

Belediyemiz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesince müştereken gerçekleştirilecek proje ile ilçemizin çehresi modernleştirilecek ve daha fonksiyonel, daha estetik bir meydan inşa edilecektir. Şehir meydanımız milli, manevi ve folklorik değerlerimizi daha ön plana çıkarır şekilde yapılacak olan projenin ilk etap çalışması ile yeraltı otoparkı, İbrahim Ethem Akıncı ve Mücahit Makbule Efe’nin de bir konsept dahilinde yer alacağı modern bir Atatürk anıtı, kavşak, kaldırım ve park alanları inşa edilecektir. Meydan projemizin ilk etap çalışması ile ilgili görseller hazırlanmakta olup yakın zamanda siz değerli halkımız ile paylaşılacaktır.

Bu nedenle, ilçe meydanımızda bulunan mevcut Atatürk anıtı, yeni belediye hizmet binasının şantiye sahası amacı ile ve inşa faaliyetleri sırasında herhangi bir zarar görmemesi için kaldırılarak muhafaza altına alınmıştır. İnşaat faaliyetleri tüm emniyet tedbirleri alınarak titizlikle sürdürülmekte olup inşaat sürecinde çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hemşehrilerimizden özür dileriz. Yapılan çalışmalar daha güzel bir Sındırgı için olmakla birlikte siz değerli halkımızın bilgisine sunulur.