Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın Basın Bayramı Mesajı

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdüren önemli bir güç olduğunu belirtti. Basın Bayramını kutlayan Yavaş, şunları kaydetti.” Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı ‘İletişim özgürlüğü’ şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarındandır. Basın, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Yurttaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. “Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür’ sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Ulusal basının yanında, bölgelerimizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olunmasını sağlayan yerel basın ile çalışanlarının, halkın haberdar olmalarını sağlarken çok büyük sıkıntılar ve imkansızlıklar içinde büyük özveriyle görevlerini yerine getirmektedirler. Basınımız bu görevlerini yaparken doğru, yansız ve hızlı bir şekilde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulayarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek görevini yerine getirmektedir. İletişim organları günümüzde, her geçen gün daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Basınımızın bu alanda üstlenmiş olduğu sorumluluk misyonu, halkımızın gündeme dair haber almasını sağlamaktadır. Bu ağır sorumlulukları karışışında, basın mensuplarımız görevlerini yerine getirirken mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında, özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde çalışmaktadırlar. Dünyada giderek daha fazla önem kazanan gazetecilik, savaşların, yoksullukların, teknolojik gelişmelerin hızla arttığı günümüzde, bu gelişmeleri insanlara duyurmak için var gücü ile çalışmaktadırlar. Sındırgımızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. 24 Temmuz basın bayramınızı kutlar, Basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını diler, hepinize selam ve sevgiler sunarım”.