Halkla Bayramlaşma

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

İlçemizde Ramazan Bayramı nedeniyle Şerif Paşa Meydanında düzenlenen Belediye bayramlaşma programına protokol üyeleri ve belediye personelinin yanı sıra çok sayıda vatandaş büyük ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş başta olmak üzere Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Akar, Emin Uygar Çelik, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Amirleri vatandaşların bayramını kutladılar.

Belediye personelinin ve halkın katılımıyla başlayan bayramlaşma töreni uzun bir süre devam etti. Ziyaretçileri kabul eden Başkanı Yavaş vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, kendilerinin ve ailelerinin bayramlarını kutladı. Şerif Paşa Meydanına gelen çok sayıda çocukta Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile bayramlaştı. Çocukların bu ilgisini karşılıksız bırakmayan Başkan Yavaş, çocuklara bayram harçlığı verdi. Çocuklar Başkan Yavaş’a sevinçlerini göstererek teşekkür ettiler.

Bayramlaşma programına katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Başkan Yavaş; “Bereket atalarıyla beraber olmaktadır. Yani atalarını ziyaret eden onlarla beraber olan sıla-yı rahim yapanların bereketi artar. İşte o bereketi artıranlardan Allah Razı olsun. Gelsinler analarını, babalarını görsünler, ölenler varsa onların mezarını ziyaret etsinler. O adet, o alışkanlık, bu törelerimiz devam etsin. Hasbihal ettik birbirimizle hasret giderdik. Güzel şeyler bunlar Allah unutturmasın. Çocuklarla da bayramlaştık geleceğin teminatı olan o gençler o çocuklar İnşallah bu adetlerle bu törelerle milli değerlerle yetişir. İnşallah kültür içerisinde dini bayramlarda, milli bayramlarda birlik içerisinde beraberce coşkulu günleri rabbim yaşatsın. Ramazan’ın ve Bayram’ın hürmetine dünyada zulüm çeken Suriye, Keşmir, Arakan ve şuandaki özellikle Doğu Türkistan’da Çin zulmü ile inleyen hem Türk hem de Müslüman kardeşlerimize de biran önce İnşallah kurtuluş nasip etsin. Rabbim ülkemizde birliğimizi, düzenimizi bozmasın bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. İnşallah sağlıcakla evladımızla anne babamızla nice bayramlara diyorum. Rabbim her günümüzü böyle güzel eylesin. Allah yar ve yardımcınız olsun. Tekrar Ramazan Bayramınız Kutlu olsun” dedi.  Bayramlaşma programına katılanlara şerbet, tatlı ve dondurma ikramı yapıldı.