Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Verildi

Pazar, 30 Mayıs 2021

Sındırgı Belediyesi mübarek Ramazan ayı münasebetiyle ilçe genelindeki şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerine bir iftar yemeği verdi.


Eman Termal Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeğine Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Eşi Yaşiye Yavaş, Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.


Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yemek öncesi davetlileri girişte karşıladı. İftar sonrası şehit aileleri ve gazilerle sohbet eden Başkan Yavaş, şehitleri şükran ve minnetle andıklarını ifade ederek, “Allah hepimizin tuttuğu oruçları kabul etsin. İnşallah Ramazan ayına yetiştiğimiz gibi Bayrama da yetişmeyi nasip etsin. Bugün bu memlekete bu vatana canımızı verdiğimiz ve onların aileleriyle beraberiz. Rabbim onların mekanını cennet etsin. Allah binlerce kez razı olsun onlardan. İnşallah şeffaflarından bizlere nail eylesin. Çünkü şehitlik mertebesi herkese nasip olabilecek bir hadise değil. Nasip dediğimiz bir hadise ölüm mutlaka bir yerde bir şekilde mutlaka var. Ayağımıza taş takılır yok olup gideriz.


Ama bir bahane ile bir memleket, bir millet, bir din, bir bayrak uğruna en kutsal şeyimizi canımızı vermek herkese nasip olmayacak bir hadise. Sizlerle bugün birlikte olmak istedik sizlerde bizi kırmadınız buraya kadar geldiniz hepinizden Allah Razı Olsun. Bu memlekette dirliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Bu memleket kıymetli. Kıymetli olan şeylerin düşmanı çok olur. Bu memleketinde düşmanı çok. Onun için bizler birlik içerisinde güçlü bir şekilde olduğumuz müddetçe onlar oyunlarını oynamaya fırsatı olmayacaktır. İlçemizde bugün 26 şehit ailesi var. Şehit ailelerinin hemen hemen hepsi burada. Bugün inanın ben çok mutlu oldum. Duygusal bir ortam oluyor. Bizlerden bir arzunuz, bir isteğiniz, yapabileceğimiz bir şey varsa onları da dinlemek öğrenmek isteriz. Elimizden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteriz. İnşallah nice Ramazanlarda, Bayramlarda nice nice güzel günlerde hep beraber olalım. Allah hep beraber eylesin” dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra ilçe Kaymakamı Ercan Ateş kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Ateş; “ Bugün Belediye Başkanlığımızın organizasyonunda gerçekleştirilen yemek programında bir araya geldik. Ramazan ayı birlik, beraberlik ve dayanışma ayıdır. Bu vesileyle bir yemek organizasyonu düzenlendi. Bu vesileyle bir kez daha hem belediye başkanlığımıza teşekkür ediyorum katılımlarınızdan dolayı sizlere minnettarlık duyuyoruz. Ramazan ayının huzur ve bereket içerisinde geçmesini diliyoruz. Barış ve kardeşlik dolu huzur içerisinde günlerinizi idame ettirmenizi diliyoruz” dedi.