Cami Halıları Yıkanıyor

Pazar, 30 Mayıs 2021

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçedeki bütün cami ve mescitlerin halılarını yıkattırdı.

Belediyenin bu uygulaması, cami cemaati ve müftülük yetkililerini oldukça memnun bıraktı. Ramazan ayı öncesi ilçedeki tüm Camiler için yapılan Ramazan temizliğini, her yıl olduğu gibi bu yıl da titizlikle uygulanmasından sonra Başkan Yavaş, camilerin halılarını da yıkattı. Sındırgı Belediyesi yapılan temizlik çalışması ile vatandaşların Ramazan ayı süresince ibadetlerini sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesini amaçladığını bildirdi.


Temizlik çalışmalarını yakından inceleyen Başkan Yavaş, “İmkânlarımız dâhilinde üzerimize düşeni yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ile birlikte Şerif Paşa camiine gelerek firma yetkilisinden bilgi aldı. Başkan Yavaş; “ Bütün İslam âleminin ramazanını tebrik ediyorum. Bu ramazan vesilesiyle camilerimiz dolup taşıyor. Her yerde insanların dine olan bakışları kardeşlik ortamını artırıyor. Akşamları iftar çadırında, geceleyin sahurda davulcunun sesi hepimizi ayrı bir heyecana kavuşturuyor. Rabbim Ramazan Bayramına kavuşturmayı hepimize nasip etsin. Bizlerde özellikle şuanda Şerif Paşa Camiinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Camiinin halıları hem inşaat ten kaynaklanan hem de diğer etkenlerden dolayı biraz kirlenmiş durumda. Bu hijyen ortamını sağlayabilmek için halıları tamamen yıkattırıyoruz.


Diğer camilerimizde de aynı hijyen ortamını sağlamaya çalışıyoruz. Tabiki namazın şartlarından birisi Necâsetten tahâret dediğimiz temizlik. İşte o temizliğin anlayışında Sındırgı Belediyesi olarak gerçekleştirmiş oluyoruz. İnsanların huzurlu şekilde ibadetlerini yapabilmeleri için desteği vermeye çalışıyoruz. Ramazan ayı boyunca yoğun olarak bir araya gelinecek olan Camilerimizde, temizlik şartlarının daha uygun hale getirilmesini sağladık” dedi. Başkan Yavaş, ihtiyaç halinde söz konusu işlemlere ramazan ayı süresince de devam edeceklerini sözlerine ekledi.