Minik Futbolculara Forma Hediye Edildi

Pazar, 30 Mayıs 2021

İlçemizde okulların kapanmasıyla birlikte açılan ‘Değerler Eğitimi’ projesine katılan öğrencilere Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden temin edilen formaları Belediye Başkanı Ekrem Yavaş verdi.

Sındırgı Atatürk Stadyumunda devam eden futbol kursuna katılan öğrencilere formaları Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Halil Aldemir ve İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube Başkanı Salih Durak hediye etti. Başkan Yavaş, hem beynen hem de ruhen sağlıklı nesiller yetiştirmek istediklerini ifade etti.


İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube Başkanı Salih Durak ‘Değerler Eğitimi’ projesi hakkında bilgi verdi. Durak; “Sındırgı Belediyesi, Sındırgı Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü ve İlim Yayma Cemiyetince ortaklaşa tertiplenen ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda faaliyet gösterdiğimiz öğleye kadar temel bilgiler ve Kuran-ı Kerim dersleri yanında öğleden sonrada yüzme futbol güreş voleybol ebru ve yüzme kursları ile birlikte çocuklarımızın bir yaz etkinliği kapsamında güzel bir yaz geçirmesini planladık” dedi.


Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Durak’ın konuşmasından sonra Belediye Başkanı Ekrem Yavaş kısa bir konuşma yaptı. Başkan Yavaş konuşmasında; “Hem neşeli bir şekilde çocuklar eğlenmiş ve yaz tatilini değerlendirmiş oluyor hem de sadece okuldan ibaret olmayan farklı alanlarda da sportif faaliyetler yapalakta oyun ve eğlencenin içerisinde çocukluğuna yakışır bir şekilde onları eğitmeye çalışıyoruz. Ata sporumuz güreş Sındırgıda, Sındırgılı Şerifler, Gacaroğulları, M.ali Yağcılar’ın olduğu memlekette yeni güreşçileri yetiştirmek maksadıyla güreş takımı oluşturduk. Güreşçilerimiz ilçemizi başarılı şekilde temsil ediyorlar. Ggeçenlerde bizi hem Kayseri’de hem de Konya’da başarıyla temsil ettiler. Balıkesir’de de il birincisi oldular. Bundan dolayı da eğiten Turgay hocam var onu da tebrik ediyorum. Emenderede Eman termal otelde havuzlarımız var buralardaki havuzlarımızda da bunlara yüzme eğitimi yaptıralım dedik. Bugün kazanılan bir eğitim gelecekte çok ciddi manada bize artılar getiriyor. Bizim eksik olduğumuz tarafları bizim yapmadığımız tarafları onlar inşallah çocuklarımızla tamamlama arzusundayız .


Onda dolayı da benim için yüzme kursu en güzel hedeftir. BAL liginde bir takımımız var ona destek veriyoruz. Geçen sene trilyona yakın destek verdik. Ama gücümüz yetemiyor bazı noktalarda. Busene yetse yeni sene şöyle bir karar aldık. Hocamız aynen duracak 3 yıl boyunca düşmeden ortalarda oynayarak, 3 sene sonunda da inşallah kendi evlatlarımızla bir noktaya gelelim 3 sene sonunda daha iyi noktayı 3 ligi hedeflememiz var. Sahamızı da tekrar çimlendirmek hedefimiz var. Toprak sahayı 10 yıl önce biz çimlendirmiştik. Semt sahaları yapmak istiyoruz her mahalleye birer tane semt sahası yapalım. Bugün Yüreğil’de , Yaylabayır’da iki tane semt sahası projesi bitti. İhalesi yapıldı ikisine de geniş bir oyun grubuyla beraber bir futbol, basketbol oynayabilecekleri halı saha tipi projeler geliştiriyoruz.


İnşallah geleceğe hem beynen sağlıklı hem ruhen sağlıklı bir nesil yetiştirmek en büyük arzumuz. Bu cabamıza bu gayretimize destek veren veliler, sevgili çocuklarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüze hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yavaş ayrıca forma desteği sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a teşekkür etti. Geleceğin yıldızları formalardan çok memnun kaldıklarını alkışlayarak gösterdi.