Başkan Yavaş, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi

Pazar, 30 Mayıs 2021

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalle sorunlarını öğrenmek ve muhtarların önerilerini dinlemek için her ay muhtarlarla istişare toplantısı gerçekleştiriyor. Haziran ayı Muhtarlarla istişare toplantısı Eman Termal Otel’de yapıldı. Büyükşehir yasası ile daha geniş alana yayılan hizmet ağını daha iyi yönetebilmek ve sorunların daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesini sağlamak için muhtarlar ile istişare toplantıları gerçekleştiriliyor.


Haziran ayı muhtarlar istişare toplantısı Eman Termal Otel de gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ev sahipliği yaptı. Toplantıya ayrıca BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram ve ekibi, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akar, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Yapılması planlanan işlerin ve mahallelerdeki eksikliklerin istişare edildiği toplantıda BASKİ Genel Müdürü Bayram’da ilçe genelindeki su ve kanalizasyon hatlarının yenileneceği ve projelendirme işleminde sona yaklaşıldığı müjdesini verdi.


Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ” Amacımız Sındırgı’yı bir adım ileri nasıl götürebiliriz. Bu konuda ve sorunların çözümü konusunda sizlerin görüş ve önerileri bizler için önemli. Öncelikle katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Büyükşehir yasası ile hizmet ağımız genişledi. Her yerdeki sorunu bilmemiz mümkün değil. Bu doğrultuda en önemli görev mahalle muhtarlarımıza düşüyor. Sizler istekleri ve sorunları bildiriyorsunuz bizler de çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırsal mahallelerimizin en önemli sorunu yoldu. Çok şükür ki bu problemimiz yakın zamanda ortadan kalkacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur’un talimatıyla 120 km lik yol yapım ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı ve havaların düzelmesi ile çalışmalara başlandı. Büyükşehir bünyesine alınan yeni araçlar ile asfaltlama işlemleri de gerçekleştiriliyor. Umurlar yolunun asfaltı atıldı. Işıklar ve Büyükdağdere arasında çalışmalar devam ediyor. Çevre yolu ihalemiz geçtiğimzi günlerde yapılmıştı.


12 milyon liralık ihale bedeli olan 10 km çevre yolunun da inşallah Cuma günü temelini atarak çalışmalarını başlatacağız. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Cumhuriyet tarihinde en fazla yol ağını ilçemize kazandırmış olacağız. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerimizde parke taşı döşeme, tuvalet, park yapımı vb. ihtiyaçlar doğrultusunda da çalışmalarımız devam ediyor. BASKİ ekipleri de gerekli bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Gölet yapımları, kanalizasyon gibi işlemler önceden hayaldi sadece. Büyükşehir yasası ile birçok hizmete anında cevap verebiliyoruz. Sındırgı Belediyesinin imkânları ile bu çalışmaları yapmamız mümkün olmuyordu. Büyükşehir yasası ile bu hizmetleri almamız kolaylaştı. İmkânlarını ilerleyen günlerde daha net fark edeceksiniz. Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur’da bizleri boş çevirmiyor. Bizler tüm birimlerimizle daha iyi hizmet için çalışıyoruz. Sındırgımızı geleceğe taşıyacak projelere de hep birlikte imza atacağız.” dedi.


İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise konuşmasında ” Sizler mahallelerimizde bizlerin birer temsilcisisiniz. Bu doğrultuda bizler gibi hareket ederek, istişare yoluyla ilçemiz adına güzel işler yapma gayreti içerisinde olacağız. Belediye başkanımız da gerçekten büyük gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Bizler de elimizden geldiğince her alanda destek olmaya çalışıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.
Toplantı sonunda muhtarlar mahallelerindeki BASKİ ile ilgili yapılması gerekenler hakkında BASKİ Genel Müdürü Bayram ile görüşme fırsatı buldular.