Mahalle Hayırlarında Başkan Yavaş’a Sevgi Seli

Pazar, 30 Mayıs 2021


Pazar mesaisini kırsal mahalle hayırlarına ayıran Ekrem Yavaş, bir günde 8 köye gitti.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akar, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Avcı, Bahtiyar Kocaer, Hüseyin İlhan, Emin Duman ve Mehmet Yavuz, Pazar gününün tamamını kırsal mahalle hayırlarına ve seçim çalışmalarına ayırdı.


Muhtarlar ve köy halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan ve köy halkı ile yakından ilgilenerek sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, samimi ve güzel bir ortamda gerçekleşen bu tür etkinliklerin, toplumun birlik ve beraberliğine güç kattığını ifade etti. Burada mahalle sakinleri tarafından coşku ile karşılanan Yavaş hayır yemekleri yapanlara yardım ederek Keşkek kardı. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve beraberindeki heyet ilk olarak Ormaniçi Mahallesinde yapılan hayra katıldı. Ormaniçi Mahalle Muhtarı Aydın Avcı Başkan Yavaş’a mahallenin sorunlarını dile getirdi. Başkan Yavaş ve beraberindeki heyet daha sonra Eğridere Mahalle Hayrına katıldı. Eğridere Mahalle Muhtarı İsa Akbaş ve mahalle sakinleriyle bir süre sohbet eden Başkan Yavaş daha sonra Karacalar Mahalle hayrına katıldı. Başkan Yavaş, Karacalar Mahalle Muhtarı Mehmet Sığınç ile birlikte mahallede yapılan çalışmaları inceledi.


Kırsal mahallelerde geleneksel olarak yapılan hayırların Kültürümüzü yansıtan gelenek, görenek, töre ve inançların birlik ve beraberlik içinde geleceğe taşınacağına inandığını söyleyen Başkan Yavaş; “ Birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için bu hayırlar bir vesile. Allah hayrınızı kabul etsin. Bir araya gelmemize vesile olan herkesten Allah razı olsun. Muhtarlarımızın davetine icabet etmek dolayısıyla da sizlerle beraber olmak ve sizlerin hayır duasını almak üzere geldik. Birlik ve beraberliğin sağlanması açısından köy hayırlarının geleneklerimiz içerisinde çok önemli bir yeri var. Sizler ve bizler, birbirimiz ile sohbet ediyor ve kaynaşmayı sağlıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen köy hayırlarımızın hayırlara vesile olmasını dua ve niyaz ediyorum” diye konuştu. Başkan Yavaş katıldığı hayır ziyaretlerinde çocukları da unutmadı. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kırsal Mahallelerde, hayırların düzenlendiği alanları gezerek vatandaşlarla sohbet edip çocukları yanına çağırarak çeşitli oyuncak ve dağıtarak çocukların yüzlerini güldürdü. Başkan Yavaş; Çocukların saf ve temiz sevgisini hissetmek, onların yanaklarından sıkabilmek mutluluk verici. Onları sevindirdik, gözlerindeki mutluluğu gördük, onlar bizim geleceğimiz” dedi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve beraberindeki heyet mahalle hayırlarından sonra Düğüncüler, Pelitören, Kürendere, Çayır, Gözeren, Mumcu ve Kepez Mahallelerinde seçim çalışmasına katıldı. Seçim çalışmalarına Ak Parti Sındırgı İlçe Başkanı Halil Güner ve Yönetim Kurulu’da eşlik etti. Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret edilen kırsal mahallelerde yoğun ilgi ile karşılaşıldı. Ormaniçi, Eğridere, Karacalar ve Kepez Mahalle Muhtarları Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Meclis Üyelerinin mahallelerinde düzenlenen hayırlara katıldığı için teşekkür etti.