“Sındırgı Gençlik, Sınırlarımızı Aştık” Proje Ekibi Bir Arada

Pazar, 30 Mayıs 2021

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde Gençlik projeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Sındırgı Belediyesi ve Remzi Çakar Bilgi Evi’nin koordine ettiği “Sındırgı Gençlik, Sınırlarımızı Aştık” proje İmam Hatip Derneği ile ortak çalışma olarak yürütülüyor.


Bu kapsamda proje ekibimizle birlikte bir araya gelip; kitap okumanın önemi, vizyonumuz ve ideallerimiz yolunda okumanın insana kattığı değerler, güzel konuşmak ve yazmakta dağarcığımızı besleyecek kitapların seçimi, bilinçli okur olmak gibi konularda öğrencilerimize bilgiler verildi. Fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda gençlerimize milli ve manevi değerlere sahip çıkmaları ve bu uğurda kendilerini yetiştirmeleri söylendi. Devletimizin gençlerimize verdiği değer ve önem vurgulanarak vatanına milletine hayırlı birer evlat olma yolunda, kendilerinden emin, vizyoner birer genç olmaları tavsiye edildi.


Gençlerimiz Proje kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bilgi Evi’nde yapılacak hızlı okuma eğitimleri, kişisel gelişim eğitimleri, yazma eğitimleri ve sanatsal faaliyetler sonunda İstanbul – Hollanda Amsterdam ve Lahey; Sosyal, kültürel ve inceleme Gezi programıyla hem bu şehirlerde tarihi kültürel yerleri gezecekler, aynı zamanda Avrupa şehirlerinde yaşamakta olan Müslümanlar ‘’İslamofobi’’ baskısı altında haklarını, dini inançlarını nasıl idame ettirdikleri konusunda yerinde görmeyle, ülkemizin durumu açısından değerlendirme imkanı bulacaklar.


Proje gençlerimizin akademik ve kişisel gelişimine katkı yaptıktan sonra yerinde görmeyle bilinçsel gelişimine de katkı yapmayı hedefliyor.