Yağmurda Etkili Mücadele

Pazar, 30 Mayıs 2021

İlçemizde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkınlara karşı Sındırgı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptıkları hızlı müdahale ile vatandaşların mağdur olması engellendi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akar, çalışmaları yerinde takip etti.

Sındırgı’nın bir çok yerinde aşırı sağanak yağışlar nedeniyle derelerde taşmalar meydana geldi. Aralıksız süren yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkınlara Sındırgı Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Kriz Masası’ erken müdahale etti. Öğleden sonra başlayan ve usun süren sağanak yağış yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Rögar temizliği ile başlayan çalışmalara debisi düşük alanlarda oluşan su baskınlarına müdahale edilerek devam edildi.

Bazı ev ve dükkanlarda oluşan su baskını nedeniyle mağdur olan vatandaşların yardımına kriz masası ekipleri koştu. Evlerindeki eşyalar kullanılmayacak duruma gelen bazı vatandaşlar da Belediye Otelinde misafir edildi.