Sındırgı’nın Çehresinin Değişmesi için Düğmeye Basıldı

Pazar, 30 Mayıs 2021

Termal turizm alanında her geçen gün gelişmekte olan Sındırgı’da Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ile şehrin çehresini değiştirmek için düğmeye bastı.

Başkan Yavaş, Kent Estetiği Daire Başkanlığından gelen görevliler ile birlikte çalışma yapılacak alanları gezdi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Uygar Çelik, Fen İşleri Müdürü Şakir Akbaş, Mühendislerle birlikte Cumhuriyet Meydanı, Şerif Paşa Meydanı ve Kışla’da incelemelerde bulundu. Restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Askerlik ‘deki çalışmaları inceleyen Başkan Yavaş, Gelişen büyüyen Sındırgıya yakışır çalışmaların yapılacağını kaydetti.


Yeni belediye binası yapılırken yöresel mimarinin kullanacağını ifade eden Başkan Yavaş; “ Gelişen büyüyen sındırgımızda sındırgımıza yakışır bir belediye binasının ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Haziran ayından sonra leyleğin uçuş zamanından sonra Sındırgının mimarisinin özelliklerini taşıyan bir belediye binasının inşaatına başlayacağız. Bu belediye binası yapılırken yöresel mimari değerleri kullanıldığı gibi şehrin trafiğini güzelleştirebilecek şehrin mimarisine değer katabilecek çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemize bir talepte bulunduk.


Şehrimizin Cumhuriyet Meydanı olarak tarif edilen alanda hem bir yeraltı otoparkının yapılması hem de bu meydana bağlantı yollarının Kültür Caddesi ve Atatürk Caddesi ve Balıkesir Caddesi olarak bir planlamasının yapılması, yapılacak işlerinde makro düzeyde düşünülmesi gerektiğin söyledik. Sağ olsun Ahmet Edip Uğur Başkanım bu konuda bize Balıkesir Büyükşehir Fen İşleri ve İmar İşleri olarak arkadaşları görevlendirdi hem de İstanbul’dan gelen arkadaşlar çalışmalara başladı. İnşallah şehrin geleceğini planlıyoruz. Daha önceki yıllarda Şerif Paşa Meydanı olarak tarihi değerlere sahip bir meydan kazandırdığımız gibi İnşallah Cumhuriyet Meydanına da dışardan gelen insanların etrafına baktığında işte şehir bu diyebileceği bir kimlik kazanmış bir şehir yapmaya çalışacağız. Yapılan çalışmalarda trafik öncelikle yaya trafiği arkasından bisiklet trafiği en son ara trafiğini de dizayn ederek şehrin tanımlanmamış bir alanını bırakmayacağız. Makro olarak sındırgımızda şehir merkezinde kalmış iki tane okulumuz var. Bu okullar hem eskiden yapılmış ama bugün yapı itibariyle eski yapılar yeni bir okul yaparak iki okulun yükünü o okula taşımayı düşünüyoruz. Cumhuriyet ve Kurtuluş İlköğretim Okullarının olduğu alana da ir rekreasyon alanı ve içinde yeşil alanın olduğu parkların olduğu insanların dinlenme alanlarının olacağı şekilde tanzim etmeye çalışıyoruz. Birde şehrin bir caddesini araç trafiğine kapalı ama yaya trafiğine açık alışveriş merkezlerinin çokça çalıştığı içinde kafelerin olduğu alanları tanzim etmek. Ben bu konuda Ahmet Edip Uğur Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sındırgımıza hem görsellik hem işlevi olan bir düzenlemede hem finansal hem de teknik destek sağladığı için. Şehrin ana teması turizmdir. Ruhuna uygun eski tarihine uygun çok güzel bir ortamı oluşturmak hepimizin boynunun borcudur diyorum” dedi. Başkan Yavaş ve beraberindeki heyet daha sonra önümüzdeki günlerde yıkılacak olan Belediye binasında incelemelerde bulundu.