İlçemizde 19 Mayıs’a Coşkulu Kutlama

Pazar, 30 Mayıs 2021

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı, tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Kutlama programında öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, hastane önünden yürüyüşle başladı. Yağcıbedir Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüş Cumhuriyet meydanına kadar devam etti. Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile sona erdi. Çelenk törenine Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdür vekili Halil Aldemir tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Kutlamalar, çelenk töreninin ardından Mesleki Teknik ve Eğitim Merkezinde ki etkinliklerle devam etti. Buradaki programa İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını Gençlik ve Spor İlçe Müdür vekili Halil Aldemir gerçekleştirdi.


19 Mayıs 1919 tarihinin, kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olduğunu söyleyen Aldemir, “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakmak için Samsun’a ayak basışının 96’ncı yıl dönümüdür. 19 Mayıs, Türk milletinin onurlu mücadelesinin adıdır” dedi. Konuşmasının devamında gençlere seslenen Aldemir, “Geçmişine sahip çıkan toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptir” diye konuştu.


Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan ettiğine dikkat çeken Aldemir, “Sizler, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacaksınız. Gençlerimizin, çok çalışıp, ileride kendilerine verilecek vazifeleri en iyi şekilde yerine getireceklerinden şüphem yok” dedi ve başta Sındırgı olmak üzere tüm Türk halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.


Kutlama programı, Kapaklı Mabule Efe Anadolu Lisesi ve Yaylabayır Kız Folklor ekibinin gösterileri ile devam etti. METEM Özel sınıfı öğrencilerinin halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Şiirlerin okunması ve jimnastik gösterileri ile kutlama programı sona erdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soner Akınsoy ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından verildi.