Başkanımız Yavaş, Akkıllı Belediyecilik Zirvesine Konuşmacı Olarak Katıldı

Pazar, 30 Mayıs 2021

Marmara Belediyeler Birliği’nce düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ne, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, başta olmak üzere Moldova, Kosova, Arnavutluk, Hırvatistan, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Makedonya’nın da bulunduğu birçok ülkeden belediye başkanı katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği’nin, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı işbirliğinde düzenlendiği ‘2’inci Akıllı Belediyecilik Zirvesi’, 25 belediye başkanı ve yerel yöneticiler katılımı ile Bursa’da yapıldı.


Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Akıllı Belediyecilik Zirvesi”ne yurt içinden ve yurt dışından 20’yi aşkın belediye başkanı katıldı. “Başkanlar Kafe”programıyla bir araya gelen kardeş belediyelerin başkanları Balkanlar ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için neler yapılabileceği konusunu konuştular.


Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Zirvede davetlileri Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ağırladı. Zirvede bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, belediyelerin insanı merkeze alarak ve verileri de çok iyi değerlendirerek hizmet vermek zorunda olduğunu ifade etti. Altepe, “Bursa şu an 3 milyon nüfusa yaklaştı. Artan nüfusla birlikte sorunlar da artıyor. Akıllı şehirler kavramıyla kesişen ülkemizde yerel anlamda yetkiler verilerek tüm sorunların çözülmesi ve planlamaların en güzel şekilde yapılması için çalışmalar yapılıyor.” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Bursa’nın 7 bölgesiyle UNESCO dünya mirasları listesine girdiğini kaydetti.

Belediye Başkanı’mız Ekrem yavaş Marmara belediyeler Birliğinin bursa TÜ yap fuar alanındaki balkan ülkeleri ve akıllı belediyecilik zirvesinde panelist olarak katıldı. Başkan yavaş yerel yönetimlerin Yatırım için engelleri kaldırması ile önemli işlevi olduğunu yatırımcı, yerel yönetim ve Bürokrasi birlikte hareket etmesi ile kalkınma sağlanacağını belirtti. Başkan Yavaş, ayrıca sunumunda, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin küreselleşen dünyanın temel taşlarından biri olan şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümleri ve geliştirdikleri projeleri bir araya getirmeye odaklanmış bir etkinlik olduğu vurguladı. Prof Dr Zeyyad Sabuncuoğlu’ nun Moderatörlük yaptığı panel’e Uludağ Ün. İİB Fak. Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Eximbank Koordinatörü Metin Işık, Sırbistan Belgrad Ticaret Odası Başkanı Sletozar Krstıc konuşmacı olarak katıldı. Başkan Yavaş, Bursa’lı İşadamlarını jeotermal seracılık yatırımları için Sındırgı’ya davet etti. Panel sonunda Başkan Yavaş ve diğer panalistlere Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) tarafından plaket takdim edildi.