Mahalle Halkı Çanakkale’yi Ziyaret Etti

Pazar, 30 Mayıs 2021

İlçemizde Çanakkale’ye yoğun ilgi gösteriliyor. Belediyemiz Kültür gezileri kapsamında geçtiğimiz günlerde 27 araçla 1200 kişiyi Çanakkale’ye götürmüştü. Gölcük ve Akçakısrak Mahalle sakinlerinin yoğun talebi üzerine harekete geçen Belediyemiz iki araçla mahalle sakinlerini Çanakkale’ye götürdü. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin temin ettiği araçlarla yola çıkan mahalle sakinleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a ve Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a teşekkür ettiler.


Tarihle Kucaklaşacaklar Gölcük Mahallesi Muhtarlığı önünden Çanakkale’ye hareket etti. Bu yıl Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle Çanakkale’ye çıkarma yaptıklarını ifade eden Başkanımız Yavaş; “ Ülkemiz, doğusu batısıyla, kuzeyi güneyi ile adeta bir cennet. Ancak Çanakkale’nin hepimizin yüreğinde ayrı bir yeri var. Bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı Çanakkale’ye halkımız gidip görüyorlar. Çanakkale’yi görmek hakikaten önemli. Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı yerleri hepimizin görmesi gerekiyor. Tarihimizde Çanakkale bir dönüm noktasıdır.


Çanakkale Savaşı’nda fedakarlıkla savaşan, canlarını veren kahraman Türk askeri o günün ağır şartlarına rağmen yüreklerindeki iman kuvvetiyle tüm dünyaya Çanakkale geçilmez dedirtmiştir. Bizde Çanakkale destanımızın 100’üncü yılı dolayısıyla bu ruhu yaşatmak istedik. Orada hem savaşın anılarını görüyor, hem de Marmara coğrafyasını ve bu coğrafyanın hoş görülü insanlarını tanıma fırsatı buluyorlar. Yaptığımız bütün çalışmaları halkımızın istemleri doğrultusunda gerçekleştirmenin ve halkımızı mutlu etmenin gururunu yaşıyorum” diye konuştu.