Çavdaroğlu Mahallesinde Dere Islah Çalışması

Pazar, 30 Mayıs 2021

2004 -2009 yılları arasında ilçemizde sel felaketlerinin önüne geçmek için dere ıslahlarına önem veren Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dere ıslahı yapılmamış Çavdaroğlu mahallesinde geçtiğimiz Kasım ayında vatandaşların şikâyetleri doğrultusunda Çavdaroğlu Mahallesi Muhtarı Turan Kocabaş ve Fen İşleri Müdürü ile birlikte incelemelerde bulunmuştu. Çavdaroğlu Mahallesinde aşırı yağışlarda su baskınlarının yaşandığı bölgede dere ıslahı yapılacağını sözü verilmişti. Havaların ısınmasıyla birlikte Başkan Yavaş, verdiği sözü tuttu.

,
Su baskınlarının yaşandığı bölgede Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışmaya başladı. Fen İşleri Müdürlüğün hazırladığı çalışma haritasından sonra başlayan çalışmalarda Çetinler Camii ve Yazılıkavak bölgelerinde yaşanan su baskınlarının önüne geçileceği kaydedildi. Çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akar yerinde inceledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yardımcısı Akar; “ Çavdaroğlu mahallesine dağdan gelen suların mahalleye gitmeden yol kenarından dereye ulaşması.

Şu kenar boydan boya 1 metre alınarak alt tarafa suların geçmesi önlenecek. Kuran Kursunun olduğu yerdek sularda burada toplanacak. Mahallenin işler bir hale getirilmesi için buradayız. İnşallah bu mahalleye de hizmetleri devam ettirip insanların refah seviyesini artıracağız. Dere ıslahından sonra taş döşemesi yapılarak daha modern bir hale gelecek” dedi. Başkan Yardımcısı Mehmet Akar çalışmaların kısa süre içinde biteceğini ifade etti