Sındırgı Belediyesi Taşındı

Pazar, 30 Mayıs 2021


Mevcut belediye binası yıkılarak yerine 4 katlı sındırgı mimarisine uygun bina yapılacağı açıklandı. Belediye binasında hizmet veren birimler Kapalı Pazar yeri yanında bulun hal binasına taşınarak hizmet vermeye başladı. Cumhuriyet Meydanında bulunan bina yıkılmadan önce Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Amirleri ve personelinde katılımıyla hatıra fotoğrafı çekildi. Başkan Yavaş, yeni belediye binasında, Sındırgıda ki hizmetin kalitesini artırabilmek ve daha hızlı bir şekilde halka hizmet vermek istediklerini ifade etti.


1957 yılında yapıldığı için tarihi bir bina olmadığını ve ihtiyaçlara cevap vermediği için yeni bina yapılması gerektiğini belirten Başkan Yavaş; “Balıkesir’in Büyükşehir olmasından dolayı 5 birimimiz, 15 birime çıktı.

Yine hizmet ağımız 5 mahalleden bugün 74 mahalleye çıktığımız ihtiyacımızı karşılamayan binanın bir ömrü vardır insan gibi. Bununla alakalı 8 aydan beri detaylı bir çalışma yapıldı. Bazı özellikleri hakikaten ciddi manada artı getirecek bir çalışma. Zemin katı tamamen düz olacak bir bina yapıyoruz. Buda engellilerin ve belediyeye gelen yüzde 80 insanın ihtiyacını karşılayabilmesi için önemli. Tekerlekli sandalye ile gelip emlak servisinde herhangi bir ücretini yatırma şansına sahip olacak. Yine birinci katta 150 metrekarelik bir boş alan var.

Burada resim sergisi, el sanatları sergisi yapılabildiği zaman çok rahat herkesin görebileceği bir ortam birinci katta yapmış olacak. Yine binamız birinci katta geride ikinci katta 3 metre önde olacak. Bu binada altta katta bir geri çekme var. Bunun sebebi de şu Türkiye’de şuanda olan yağcıbedir halısının pazarı sadece sındırgıda var. Onun için yazın gölgelik, kışın ise yağmurdan korunaklı bir alan olmuş olacak. Belediye binası yapılırken Meydan tamamen kaldırıp yerin altına 42 araçlık bir park yapılacak. 2 ve 3 katlarında teknik ve idari başkan yardımcılarına, en önemli 4. Kat. Yine 74 mahallemiz var muhtarlar var yani bu alanla alakalı en üst katta 100 kişilik toplantı salonumuz olacak” dedi.
Binanın Yıkılması Leyleğe Bağlı
Cumhuriyet Meydanında ki Belediye binası üzerinde bulunan leylek yuvasının ne olacağı merak konusuna da açıklık getiren Başkan Yavaş; “ Şimdi herkes leylek yuvası ne olacak diye soruyor. Hatırlayacağınız gibi bir önceki dönem adımız leylekci başkana çıktı. Leylekci başkana adı çıkan bir adamın leyleği düşünmeme şansı ve ihtimali olur mu? Bununla alakalı Ege Üniversitesinde Prof. Mehmet Sıkı hocamız var ona sorduk. Hocam nedir dediğimiz de aldığımız cevap ‘ doğsunlar 10 – 15 gün sonra bununla alakalı bir işlem yapılabilir ’dedi. Onu bekliyoruz. Binanın içini boşaltsak dahi yıkımını leyleğin vaziyetine göre alacağız. Bu konuda da bir sıkıntı yok” dedi.
Yeni Bina Sındırgı Mimarisine Uygun Olacak
Yeni binanın Sındırgı mimarisine uygun olacağını belirten Başkan Yavaş; “ Sındırgıda ki hem Osmanlı hemde Rum mimarisini biliyorsunuz. Sındırgıda hem Rum eserleri var hem de Osmanlı eserleri var. İkisini de içinde barındıran en üst katında bir cumbası, yan tarafında bir cumbası olan yani tarihi otantik bir bina yapmayı hedefliyoruz. Biz turizm bölgesiyiz turizm bölgesi bir yerde yapılacak olan binalar tamamen yöre mimarisine uygun biçimde yapılması gerekiyor. Tarihi eserlere zaten destek veriyoruz” dedi.
Yeni Bina Yapılmasını Bir Önceki Dönemde Meclis Karar Aldı
Belediye binasının yıkılarak yeni bina yapılmasını bir önceki Meclisin karar aldığını vurgulayan Başkan Yavaş; “ Yeni belediye binası yapılması kararını şu anki meclis üyeleri değil, bir önceki meclis üyeleri almışlardır. Binanın yapılmasını bizler meclis üyeleri olarak eski meclis kararını aynen uyguluyoruz. Yani bizim dönemimizde alınmış bir meclis kararı değil. Daha önce de yıkılması hatta bir proje yapılmış o projeyi biraz daha betonarme olarak gördüğümüzden dolayı biz daha otantik proje üzerine çalıştık yani şuanda uyguladığımız proje nedir bir önceki meclis kararını uyguluyoruz” dedi.
Daha Kısa Zamanda Daha Kaliteli Hizmeti Yapacağız
Yapılacak belediye binasında bütün birimlerin bir arada olduğu için sındırgı halkına daha iyi hizmeti vereceklerini ifade eden Başkan Yavaş; “ Biz sındırgıda daha güzel ve daha iyi bir ortamda yaşamayı hedefliyoruz. Kolay olarak hizmeti insanların ayağına götürmek istiyoruz. Daha kısa zamanda daha kaliteli bir hizmeti de yapabilecek bir binayı arzuluyoruz. Amacımızda budur. Buradaki yapılan işler Sındırgıda ki hizmetin kalitesini artırabilmek maksadıyla yapılan bir işlemdir. Bu memleketle ilgili hizmet üretmeye devam edeceğiz. İnşallah rabbim belasız kazasız biran önce inşaatını tamamlamayı ve içerisinde oturmayı ve memleketimize güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi. Başkan Yavaş sözlerinin sonunda yeni binanın 10 ay içinde tamamlanacağını ifade etti.