5 bin Kişilik Keşkek Hayrı Yapıldı

Pazar, 30 Mayıs 2021

Sındırgı’da Kutlu Doğum Haftası sebebiyle kapsamında 5 bin kişilik Mevlitli Keşkek hayrı yapıldı.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçede düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi vererek, “Kutlu doğum haftası ülkemizde yıllardan beri peygamber efendimizin bu insanlığa olan mesajını topluma daha iyi anlata bilmek maksadıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca kutlamaları gerçekleştirilen bir hafta. Peygamber efendimizin örnek karakterini insanlığa tanıtmak maksadıyla yapılan bir hafta” dedi.


BU TÜR ORGANİZASYONLARA DEVAM EDECEĞİZ
Sındırgı Belediyesi’nin ve diğer kurumların peygamber efendimizin ahlakını etkinlikler düzenleyerek halka tanıtmayı amaçladıklarını belirten Başkan Yavaş, “Bugün burada yaptığımız organizasyonla bir keşkek cemiyeti bir keşkek hayrı düzenledik. Birkaç gün öncesinde de müftülüğümüzün Ankara’dan Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim başkanının geldiği bir konferans vardı.

Peygamber efendimizi anlayabilmek, anlatabilmek ve gelecek nesillere tanıtabilmek için birlik ve beraberliği dünya barışına katkı verebilecek örnek insanın hayatımızın işseleştirmek için bu tür organizasyonlara devam edeceğiz inşallah” dedi. İlçe Müftüsü Halil Hazar’ın duasını yaptığı hayırda Başkan Yavaş, konuşmasının ardından belediye meclis üyeleri ile birlikte vatandaşlara keşkek dağıttı