Sındırgı’ya Hayran Kaldı

Pazar, 30 Mayıs 2021

MADO Genel Müdürü Atilla Kanbur termal turizm sektöründe yatırım amacıyla Sındırgı’ya geldi. İlçede incelemelerde bulunun işadamı, “Şimdiye kadar Sındırgı’yı görmemiş olmam büyük eksiklik” dedi.

Termal Turizm alanında gelişmekte olan Sındırgı, yatırımcıların gözdesi oldu. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın çabalarıyla termal turizm bölgesi ilan edilmesi ve Hisaralan bölgesindeki 98 derece sıcak suyun ilçe merkezine gelmesiyle birlikte yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelen Sındırgı’yı bu defa da Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. (MADO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Atila Kanbur ziyaret etti.

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin İlhan MADO’nun Genel Müdürü Kanbur’a Hisaralan bölgesindeki sıcak su kaynaklarını, Laguna Termal Otel’i ve Eman Termal Oteli gezdirerek bilgi verdi.

MADO Genel Müdürü Atila Kanbur Hisaralan bölgesindeki sıcak su kaynaklarına hayran kaldığını söyledi. Kanbur, “Ülkemizi tam olarak tanımamanın bir ezikliği var şu an üzerimde. Dünya genelinde insanlar Türkiye’yi tanımadığı gibi biz de kendi ülkemizi tanımıyoruz. Ben buraları görmeseydim birileri anlatmış olsaydı olmaz böyle bir şey derdim, ama şimdi gördükten sonra ben de hayran kaldım. İnşallah projeleriniz başarılı olur” diye konuştu.

‘YENİDEN UMUTLANDIK’

1984 yılında İstanbul-İzmir karayolunu kaybetmesiyle ilçenin umudunun kaybolduğunu, belirten Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, ilçenin termal turizmle yeniden umutlandığını söyledi. Başkanımız Yavaş, “Hisaralan bölgesi, 98 le 65 dere arasındaki 64 kaynağın bulunduğu nokta. Burası 400 m. rakımında ve Sındırgı’da yıllarca hayali kurulan merkezi jeotermalle ısıtma yapıldığı ve suyunun götürüldüğü merkez. Sındırgıya mesafesi 24 km. Sıcak suyun kullanılmasıyla 3 bin konut ısıtıldığı gibi, bin dönüm seracılık projesinin de hayatiyet kazanacak” dedi. Çaygören barajının etrafında termal turizm bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Başkan Yavaş, bölgenin, Türkiye’nin en önemli turizm merkezi olmasının hedeflendiğini belirtti.