Belediyemizden Çanakkale çıkarması

Pazar, 30 Mayıs 2021


Belediyemizin kültür gezileri kapsamında Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü nedeniyle Çanakkale’ye gezi düzenledi. Destansı bir mücadelenin tarihinin yazıldığı mekânları gezip görmek isteyen vatandaşlar geziye yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale zaferinin 100. Yılında ilçemizde ilkler gerçekleştirildi. İlk defa gezi öncesinde Mehteran Takımı gösterisi yapıldı dualar edildi. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş Çanakkale’ye öksüz ve yetim çocukların arabasında gitti. Her otobüste bir meclis üyesi bulunarak vatandaşlarla bir arada Çanakkale’yi gezdi. Yolculuk esnasında vatandaşların okuması için otobüslere birer cüz bırakıldı. Belediyemiz tarafından hazırlanan kumanyalar yolculara dağıtıldı.


Binlerce şehidin can verdiği Çanakkale’ye, Belediyemiz tarafından düzenlenen gezi programına binlerce vatandaş katıldı. Gezide Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de vatandaşlara eşlik etti. Belediye önünde Yağcıbedir Mehteran Takımı gösteri yaptı. Gösteri sonunda Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş kısa bir konuşma yaptı. Başkanımız Yavaş konuşmasında ise; “ Sındırgıdan her yaştan, herkesle beraber hem bir kaynaşma hemde birlik ve beraberlik havası içerisinde Çanakkale’yi en uç seviyesinde yad edeceğiz. Yolculuğumuz hayırlı ve uğurlu olsun inşallah” dedi.


Gece saatlerinde başlayan yolculuk Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın belediye önünden kalkan araçları uğurlamasıyla başladı. Yaklaşık 1200 vatandaşın katıldığı geziye ilişkin her detayın düşünüldüğü yolculuk bir günlük yoğun programın ardından yine akşam saatlerinde sonlandırıldı.

Sındırgılı vatandaşlar rehber eşliğinde Çanakkale Şehitler Abidesi’ni gezerken, o şartlarda Türk milletinin düşmana karşı verdiği destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hissettiler. Sabah saatlerinde Çanakkale’ye ulaşan kafilenin ilk durağı Kilitbahir köyündeki Mecidiye tabyaları ve Seyit Onbaşı’nın heykeli oldu. Ardından ise Şehitler Abidesi ziyaret edildi. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde bulunan şehitlik ve savaş alanlarını rehber eşliğinde gezen ziyaretçiler, manevi havaya hayran kaldıklarını belirttiler. Daha sonra şehir merkezindeki Aynalı Çarşı gezildi. Geziden oldukça memnun kalan ve gezdikleri her noktada duygulu anlar yaşayan Sındırgılılar, Çanakkale’deki bu eşsiz mücadelenin izlerinin herkes tarafından görülmesi gerektiğini ifade ettiler. Kendilerine bu büyük destanın yaşandığı Çanakkale’yi gezme ve görme imkanı sağlayan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a da minnet duygularını ve teşekkürlerini ilettiler.

“ATALARIMIZIN ZOR ŞARTLARDAKİ BÜYÜK MÜCADELESİ”
Tarih şuuru kazandırılması amacıyla Çanakkale gezisi düzenlediklerini dile getiren Belediye Başkanımız Yavaş,“Sındırgı halkının insanlığa ibret olmuş Çanakkale’yi görmeleri için kültür gezisi düzenledik. Çanakkale’de şanlı bir zafer kazanılmıştır. Anadolu’yu düşman çizmeleri altında ezdirmemek adına 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale’nin kutsal topraklardayız. Abide olarak bilinen şehitlerimiz için hükümetimizin son yıllarda yaptırmış olduğu şehitlikte Sındırgılı 1200 vatandaşımızla birlikteyiz. Çanakkale zaferinin 100. Yılı dolasıyla bir organizasyon gerçekleştirdik. Çok şükürler olsun ki halkımız buna ciddi bir katılım gösterdi.

Kadın erkek, genç ihtiyar, Üniversite öğrencisi ilkokul öğrencisi, her kesimden ve her yaştan insanla beraber bugün Çanakkale’deyiz. Çanakkale Zaferi bizlere, günümüze dair çok önemli mesajlar da veriyor. Zaman birlik beraberlik içinde, kardeşçe, el ele, yürek yüreğe, omuz omuza yaşama zamanıdır. Atalarımız bunu oldukça zorlu şartlarda sağladılar ve böylesi büyük bir mücadeleyi zaferle taçlandırdılar. Bu topraklarda barış için nelerin göze alındığı, vatan uğruna insanüstü bir mücadelenin nasıl sergilendiğini görmek eminim dünyalarımızı değiştirecektir. Bu atalarımızın zor şartlardaki büyük mücadelesidir ve asla unutulmamalıdır. Her zaman hatırlanmalıdır.

Gençlerimizi özellikle bilinçlendirmek, şuurlandırmak 70 yaşına gelmiş ama hala Çanakkale’yi hiç görmemiş nice insanlar var. Milli şuuru canlandırmak için bir Mevlana’nın diyarı Konya’ya, fetihler diyarı İstanbul’a, kuruluş yerimiz Bursa’ya Sındırgı Belediyesi vatandaşlarımızı topluca götürerek o ruhları yaşatacak. Milli bilinci uyandırma operasyonumuz devam edecek” dedi. Öte yandan gezi öncesinde Sındırgılılara, belediye tarafından “Çanakkale Zaferi” için özel olarak hazırlanan ve yaşanan kahramanlıkları, şehitlerin anlattığı “100. Yılın Abidesi Çanakkale” adlı kitap ücretsiz olarak dağıtıldı.