Sivrisinek İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Pazar, 30 Mayıs 2021

İlçemizde belediye ekiplerimiz sivrisinek ve karasineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladı.

Yaz aylarında sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi açısından erken dönemde yapılan larva mücadelesi son derece önemli olduğunu kaydedildi.


Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kontrolünde yapılan inceleme ile mahallelerde tespit edilen sivrisinek üreme odaklarının ilaçlandığını ve ilaçlamaya devam edildiğini ifade eden Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Mart ayında başlayan ilaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca da artarak devam edeceğini belirtti. Öncelikle haşerelerin üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarının yapıldığını söyleyen Başkanımız Yavaş; “Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için ilaçlamalarımızı larva döneminde başlayarak devam ettiriyoruz. Bizler ilk olarak çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başladık.

Lavra döneminin bitmesinin ardından genel ilaçlama başlayacak. Amacımız vatandaşlarımızın sineklerden ve sinekler vasıtasıyla bulaşan hastalıklardan uzak rahat bir yaz geçirmeleri. Halk sağlığını ilgilendiren konularda belediyemiz üzerine düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor. Erken dönem larva mücadelesi, yaz aylarında da sinek ve haşereyle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.