Çanakkale’den Kurtuluşa İsimli Tiyatro Oyunuyla Çanakkale Ruhu Yaşatıldı

Pazar, 30 Mayıs 2021

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl kutlamaları ile şehitlerin anılması etkinlikleri çerçevesinde Sındırgı Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği Çanakkale’den Kurtuluşa isimli tiyatro oyunu Belediye Sinema Salonunda İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi oyuncuları tarafından gündüz saat 14.00’de öğrencilere ve akşam saat 19.00′da ise bütün vatandaşlara iki seans olmak üzere sahnelendi.


Bir saat süreli olarak sahnelenen Çanakkale’den Kurtuluşa isimli tiyatro oyununu; Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.


İzleyenlerin büyük bir beğenisini toplayan, yönetmenliğini Mehmet Gezenoğlu ile Ertuğrul Yemenoğlu’nun yaptığı, Çanakkale’nin manevi ruhunun hissedilerek duygulu anların yaşandığı Çanakkale’den Kurtuluşa isimli tiyatro oyununda Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan olaylar canlandırıldı.


Tiyatro sonunda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş oyunculara hediye verdi. Başkan Yavaş, konuşmasında ; “Bugün 250 şehidin içinde Kudüs’ten Selanik’e kadar, Hakkâri’den İzmir’e kadar, Adana’dan Samsun’a kadar her bölgeden insan vardı. Sındırgı’dan 200’e yakın şehit vardı. Bu uğurda yer yurt zaman demediler ve hiçbir şey düşünmeden şehit oldular. Rabbim o günleri bir daha göstermesin. Ben inanıyorum ki o günler gibi bir şey olsa bu insanlar imanıyla şehit olmaya, bu bayrağı indirmemek için, bu memlekete düşman askerinin ayağını bastırmamak için aynı gayreti göstereceğini inanıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


Ayrıca sahnelen tiyatro oyunu öncesinde Çanakkale Şehitliği’nde bulunan temsili mezarlar, Çanakkale Savaşı’ndaki Mehmetçiklerin savaş halindeki durumlarını anlatan üç boyutlu savaş görselleri, Çanakkale mektupları ile hikâyelerinden oluşan panoların yer aldığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarla anlatıldığı gezici müzedeki sergiler de tiyatroyu izlemeye gelen Sındırgı’lılar tarafından büyük ilgi gördü.