7200 Adet Fıstıkçamı Toprakla Buluştu

Pazar, 30 Mayıs 2021

İlçemizde 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Armutlu Mahallesinde Emine Erdoğan Hatıra Ormanında fidan dikimi gerçekleştirildi. Armutlu Mahallesinde gerçekleştirilen ‘Yüreğinde Umut, Yurdunda Ağaç Büyüt’ projesi kapsamında Sındırgı Kaymakamlığı, Sındırgı Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen fidan dikim şöleni törenine İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kurum Amirleri, Mahalle Sakinleri ve Öğrenciler katıldı. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Orman diktiğimiz kadar korumak daha da önemli olduğunu ifade etti.


Armutlu Mahallesinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine katılanlara Sındırgı Belediyesi ikramlarda bulundu. Fidan Dikim töreninin açılış konuşmasını Sındırgı Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Şefi Gaye Yücetombullar yaptı. Merkez Şefi Yücetombullar konuşmasında; “20014 yılında Sındırgı Orman İşletme Müdürlüğüne ait dozerle sürülmek suretiyle toprak hazırlığı yapılan bu sahayı fidanla buluşturmaktır. Bulunduğumuz saha 24.3 hektarlık alana sahip olup 7200 adet fıstık çamının toprakla buluşması sağlanacaktır” dedi. Şef Yücetombulların konuşmasından sonra Belediye Başkanı Yavaş konuşma yaptı. Yavaş, Orman diktiğimiz kadar korumak daha da önemli olduğunu ifade ederek; “ Bu ormanı diktiğimiz kadar korumak, yaşatmak daha da önemli. Ormanı dikmek, korumak yaşatmak hepimizin boynumuzun borcu.

Biz o inançla yaşıyoruz daha nice geleceklere gölgesinde konaklayabileceğimiz ağaçlar bırakmalıyız” dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasında sonra İlçe Kaymakamı Ercan Ateş konuşma yaptı. Kaymakam Ateş, konuşmasında; “7200 adet çam fıstığını toprakla buluşturacağız. Doğaya sahip çıkmak, ve çevrenin sürdürüle birliğin koruma herkese düşen bir görevdir. İnsanlık görevidir. Bu sosyal sorumluluk projesine her birinizin yürekten destek sağlayacağına inancım tam” dedi.
Fidan dikim töreninde yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar daha önce hazırlanan alanda çam fıstığı dikimi gerçekleştirdi. İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş gelecek nesillere bırakılmak üzere öğrencilerle birlikte çam fıstığı dikti. Armutlu Mahallesinde oluşturulan Emine Erdoğan Hatıra Ormanına fidanlar dikildi. Yüreğinde Umut, Yurdunda Ağaç Büyüt projesi kapsamında Sındırgı Kaymakamlığı, Sındırgı Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen fidan dikim şöleni fıstık çamlarının toprakla buluşmasından sonra sona erdi