İlçemizde Turizm Hamlesi

Pazar, 30 Mayıs 2021

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı Mali Destekleme çağrısına, ilçemizde turizm yatırımlarının artması, sosyal faaliyetlerin canlanması, halkın ekonomik gücünün arttırılması konularını içeren proje Belediyemiz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzce hazırlanarak GMKA’ ya teslim edilmiştir.
Projemiz 1.848.000 TL keşif bedelli olup, mevcut sinema salonunun tadilatı yapılarak “YAĞCIBEDİR KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ” haline dönüştürülmesini kapsamaktadır. Proje’ de 730 kişilik toplantı salonu, müze ve sergi salonları, mutfak, fuaye salonları, VIP Eğitim salonları ve giyinme odaları bulunmaktadır.

Projemizin GMKA tarafından desteklenen projeler arasına girmesi halinde, ilçemiz esnafının pazarlama ve satış konularında eğitimi, bayanların ekonomiye katkılarını arttırmak amacıyla KOSGEP destekli, hediyelik eşya ve el işleri çalışmaları hız kazanacaktır. Böylelikle ilçe halkımızın gelir seviyesinin yükseltilmesi, turizm gelirlerinin arttırılması, kültürel ve sosyal alanda gelişim hedeflenmektedir.