İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. Yıl Dönümü Kutlandı

Pazar, 30 Mayıs 2021

İlçemizde İstiklal Marşının kabulünün 94. Yıl dönümü etkinliklerle kutlandı. Mesleki Eğitim ve Teknik Merkezi Müdürlüğ çok amaçlı salonunda yapılan kutlama programına İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Belediye Başkanvekili Hasan Daşkafa ve Daire Amirleri katıldı.
Mili Marşımız İstiklal Marşının kabulünün 94. Yıl dönümünde konuşma yapan Makbule Efe Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Güneş kısa bir konuşma yaptı. Güneş konuşmasında; “Ülkemize hizmeti geçenlere onları anmak adına öyküler yağdırılıyor. Oysa yapmamız gereken şey vatanımıza hizmeti geçenleri sadece anmak değil, anlamak olmaktır. Tarihimiz sadece anılmayı değil, anlaşılmayı bekleyen şahsiyetler doludur. Yani anmak bir amaç değil, bir araç haline getirilmeli ve anma programları hepimizin üzerine de büyük emekleri bulunan büyüklerimizi anlamak için altın birer fırsat olmalıdır.” Dedi.
Makbule Efe Anadolu Lisesi Müdürü Güneş’in konuşmasından sonra İlçe Kaymakamı Ercan Ateş konuma yaptı. Kaymakam Ateş konuşmasında ise; “ Ne Mutlu bizlere ki Mehmet Akif Ersoy gibi temiz ve pak bir vicdanı yad eden onun eserleriyle büyüyen hayat felsefesiyle donatılan bir neslin parçasıyız. Ne Mutlu sizlere ki bugün o büyük ustanın tutkusunu heyecanını ideallerin ve yaşam felsefesini paylaşmak için burada bulunuyorsunuz. Bu vesileyle bir kez daha sizlere bu coşku hazinesine katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. İlçe Kaymakamı Ateş’in konuşmasından sonra Makbule Efe Anadolu Lisesi Öğrencileri İstiklal Marşının kabulü hikâyesini okudular. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyonda dereceye girenlere ödül verildi. Yarışmada 1.olan öğrenciler ödüllerini Kaymakam Ercan Ateş’ten, 2. Olan öğrenciler Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy’dan ve 3. Olan öğrenciler ise Belediye Başkanvekili Hasan Daşkafa’dan ödüllerini aldılar.