Kapatılan Yerler Hizmete Açılıyor

Pazar, 30 Mayıs 2021

İlçemizde muhteşem doğası ile hafta sonları ailelerin piknik yapmak stres atmak için tercih ettikleri Kertil Mesire alanındaki et lokantası bir önceki belediye döneminde kapatılmış ve kaderine terkedilmişti. Sahipsiz olmasından dolayı zarar verilip mekruh binaya dönüşen Kertil Mesire alanındaki et lokantası Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’la yeniden hayat buluyor. Beleidyemiz Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı personel kaderine terkedilen mekruh binanın tekrar turizme kazandırılması için çalışma başlatarak çevre temizliği yaptı. Başkanımız Yavaş, çalışmaları yerinde inceledi. Sındırgı’nın turizme açılan kapılarından biri olan Kertil Mesire alanında yapılan çalışmaları incelemelerde bulunan Başkanımız Yavaş, Kertil Mesire Alanını 39 yıllığına Orman İşletme Müdürlüğünden kiraladıklarını açıkladı.

Ciddi manada sahip olmasından dolayı zarar gören et lokantasını kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacaklarını ifade eden Başkanımız Yavaş; “Bulunduğumuz mevkii Sındırgı Akhisar  istikametinde 9. Kilometrede Kertil Mesire Alanı. Eski adıyla Çamurlu Mesire alanı denilen yer. Burası 2004 – 2009 yıllarında Belediye Başkanlığı yaptığımız dönemde Orman’dan kiralayarak burayı eski zamanlarda yolun 1984 yılından önce geçtiği İstanbul İzmir yolu güzergahında bulunduğundan dolayı burada onlarca lokanta vardı. O onlarca lokantadan bir tanesi de bulunduğumuz mevkideki Kertil Mesire alanındaki lokantaydı. 2004- 2009 yılları arasında burayı belediyemiz adına işletme yaparak bir et lokantası haline dönüştürmüştük. Zamanla maalesef bu lokanta kapatıldı. Bizler tekrar Ormandan 39 yıllığına kiralayarak eski haline getirmeye çalışıyoruz. Bu gün işçi arkadaşlarla beraber çevre temizliği yaptık. Çevre temizliğinde ne var ne yok eksikliklerimi nelerdir bunları gördük. İnşallah yaza yetiştirilmek üzere şuanda lokantamızı açmak için gerekli çalışmaları başlattık. Ciddi manada sahipsiz olduğundan dolayı etrafta ciddi zararlar oluşmuş. Ama bu zararlar yapılarak turizm bölgesi olan şuanda 4. Otellerin temeli atılan Sındırgıda acaba daha ne yapabilirim, daha nerde piknik yapabilirim veya bu ihtiyaçlarımı nerede karşılayabilirim diyenler için alternatif bir alan olarak Kertil Mesire yerindeki bu et lokantası inşallah çok yakın zamanda hayat bulacak. Emendere Termal Otelden sonra belediyenin ikinci bir sosyal bir faaliyet olarak Sındırgı şehir merkezine 9 kilometre mesafede ormanların içinde müthiş bir alanda yazın o sıcaklığı içinde serin bir ortamda et yeme ve mangal yapma keyfini hem Sındırgı’lılar hemde Sındırgıya gelen yabancı konuklarımız burada bu imkanı bulmuş olacaklar. Hayırlı olsun. Gayretli çalışmalarından dolayı hem belediye fen işleri personeline hemde burada bulunan diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum. Belediyenin hizmeti Sındırgı’nın bir adım daha öne gitmesi için yaptığı gayretli çalışmalarda herkesin bir emeği var. Tekrar tekrar hepsine teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın göreve gelmesiyle birlikte bir önceki dönemde kapatılan işletmeler bir bir hizmete açılmaya devam ettiği kaydedildi.