Balıkesir Siyasetinin Kalbi Sındırgı’da Attı

Pazar, 30 Mayıs 2021

7 Haziran’da yapılacak Genel seçimler öncesi milletvekili aday adayları halkın huzuruna çıktı. Balıkesir Ak Parti Milletvekili Aday Adayları Sındırgı İlçe teşkilatının düzenlediği programa katıldı. Belediye Oteli toplantı salonunda partililerle buluşan aday adayları partililere kendilerini tanıtarak temayül yoklamasında destek istedi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Güner ve yönetim kurulunun katıldığı tanıtım toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi. Merhum Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır’ın abisi Kamil Barkır aday tanıtım programında en çok ilgi gösterilen aday adayı oldu. Barkır konuşmasında gözyaşlarına engel olamadı.

78 aday adayının 35’nin katıldığı tanışma toplantısında açılış konuşmasını Ak Parti İlçe Başkanı Halil Güner  yaptı. Güner; “ Başarı için bizim hak olmamız yeterli değil. Cenab-ı Hak ancak çalışana başarı nasip ediyor. Bu güne kadar girdiğimiz seçimlerde gereği gibi çalışarak, canla başla çalışarak Allah’ın yardımıyla hep zaferle çıktık” dedi. Ak Parti İlçe Başkanı Güner’in konuşmasından sonra Belediye Başkanı ekrem yavaş konuşma yaptı. Başkan Yavaş konuşmasında teslim olmayan bir hükümet olduğunu kaydetti. Başkan Yavaş konuşmasını şöyle devam etti; “ Bugün teslim olmayan bir hükümet  12 yıllara nice 12 yıllara 2023’ler değil, 2071’ler değil Allah’ın izniyle Anadolu bu partiye ilelebet sahip çıkar. Bu anlayış, bu zihniyet bu ülkenin başındaki idarecilerde olduğu müddetçe yetimin hakkını, kulun hakkını gözettiği müddetçe Rabbim bu memlekete asla ve asla geri adım attırmaz. Emanet emin ellerdedir. Recep Tayip Erdoğan’ın misyonu, bugünkü Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun durumu bizlere onur veriyor, gurur veriyor.  Yolunuz açık olsun, bahtınız açık olsun kazanan Sındırgı, Balıkesir, Türkiye ve Dünya mazlumları olsun” dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra Merhum Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır’ın abis Avukat Kamil Barkır konuşma yaptı. Barkır konuşmasında gözyaşlarına engel olamayarak duygusal anlar yaşadı.

Barkır konuşmasında; “ Bugün benim için çok anlamlı bir gün. Bu topraklara hizmet etmek, bu topraklarda kendi memleketimizde görev yapmak sevdasıyla, görev yapmak arzusuyla ilk kez bir müracaatta bulundum. Malum sizlerin de çok iyi bildiği elim bir hadiseyle,acı bir hadiseyle yüreğimize düşen yangınla tekrar memleketimize dönmek durumunda kaldık. Burada siyasi, ticari ve meslek hayatımıza devam etme kararıyla Balıkesir’e döndük. Çünkü ben dedem rahmetli oldu cenazesine yetişemedim, babaannem rahmetli oldu cenazesine yetişemedim ve mezarlıkta yetiştim. Anneannem rahmetli oldu yine aynı şekilde en sonda gerçekten benim için çok değerli sizler içinde çok değerli olduğunu bildiğim kardeşim Şevket’inde kazasına o anda yetişemedim. Çünkü o günde hac vazifesindeydim Canab-ı Allah onuda nasip etmedi. Geldik sizlerle birlikte onu ahiret yurduna yolcu ettik. Canab-ı Allah nasip ederse sizlerin desteğiyle parti büyüklerimizin onayıyla Canab-ı Hakkında kader kaleminin hükmüyle bize yeniden buralarda vazife verilmek nasip olursa Balıkesir’imize, Sındırgı’mıza bu şehirde burada yaşayan bu topraklara sevdalanmış Balıkesirlilere hizmet etmek arzusundayız” dedi. Avukat Barkır’ın konuşmasından sonra diğer aday adayları kısa süreler içinde kendilerini tanıtma imkanı buldular. Milletvekili Aday Adaylarını tanımak için toplanan partililer Merhum Belediye Başkan Yardımcısı Barkır’ın abisi Kamil Barkır’a yoğun ilgi gösterdiler.