Emitt 2015’de Sındırgı Farkı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Belediyemiz, 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında bu yıl 19.Su düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’na tam kadro katılarak ilçenin tanıtımına verdiği önemi gösterdi. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’e  Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamımız Ercan Ateş, Belediye Meclis Üyemiz Hüseyin İlhan ile birlikte katıldı. Başkanımız Yavaş, Termal Turizm alanında her geçen gün gelişmekte olan Sındırgı için Turizm fuarlarının önemli olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük 5. Turizm Fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılış renkli anlara sahne olurken, açılışa Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin İlhan’la katıldı. Balıkesir Valiliği bünyesinde 20 nolu stantta yer alan Sındırgı standı katılımcılar tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, EMITT Fuarı’nın Sındırgı için önemini vurgulayarak, Sındırgı’nın uzun yıllardır bu fuarda yer aldığını söyledi. Bu yılda EMITT Fuarında yer aldıklarını belirten Başkanımız Yavaş, “Dünya’nın beşinci büyük turizm fuarı konumuna sahip EMITT Fuarı’nı önemsiyoruz. Standımızda, tur operatörü temsilcileri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler yapacağız. İlçemiz turizmine katkılar sağlayan EMITT Fuarı’nda bu yıl ilçemizi en iyi şekilde tanıtmaya gayret göstereceğiz” dedi. Sındırgı standını daha önce Sındırgı’da Kaymakamlık yapan ve şuan Ordu Valisi olan İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Günümüz dünyasında tanınmayan ve fark edilmeyen hiçbir şeyin öneminin bulunmadığını belirten Kaymakam Ateş ise, “Bir şehrin kaliteli ürün olarak hedef kitlelerin dikkatini çekerek tüketiciyi satın alma eylemine yöneltmesinin yegâne yolu tanıtımdan geçmektedir. Tanınmayan, tanıtılmayan hiçbir şeyin hikmeti harbiyesi yoktur. Fuarların tanınma ve tanıtma açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum. Eğer tanınmak ve fark edilmek istiyorsanız, bunun medeni âlemde yeni buluşma noktalarını mutlaka tespit edeceksiniz. Hepimiz biliyoruz ki Batı’dan Doğu’ya bir fuarlar rüzgârı esiyor. Bu rüzgârın içinde yerinizi alacaksınız. Akıllı bütün çağdaş ülkeler, şehirler kendilerini tanıtmak için fuarları kullanıyor ve fuarlar mekanizmasını tanınmak için kendisine vesile kabul ediyor” diye konuştu. Büyük ilgi gören Sındırgı standında ilçeyi temsil eden tarihi ve turistik görseller ve yayınların yanında Sındırgının kültürünü farklı yönleriyle tanıtan yiyeceklerden giysilere kadar çok sayıda materyal ve malzeme sergileniyor.