Belediyemiz “E-Belediye” Sistemine Geçiyor

Cumartesi, 29 Mayıs 2021


Belediyemizde “e-belediye” sistemi uygulamasına geçilmesi için gerekli altyapı çalışmalarına başlandığı açıklandı. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, “e-belediye” sistemi  şu anda test aşamasında olup yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

 

Belediyemiz Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından Vatandaşlarımıza daha iyi ve çağdaş hizmet vermek amacıyla Elektronik Belediyecilik (e-belediye) uygulamasına geçilmesi için çalışmalara başlandı.

Bilgi İşlem Müdürümüz Metin Çelik konu ile ilgili olarak, “6360 sayılı Büyükşehir Yasası gereği tüzel kişiliği sona ererek Sındırgı Belediyesi’ne bağlanan Yaylabayır, Yüreğil ve Gölcük, Belediyeleri ile yine belediyeye mahalle olarak bağlanan köylerdeki sicili olan mükelleflerimizin sicil bilgilerini tek sicil numarası olarak birleştirmesi için çalışmalara başladıkları açıkladı.

 

Sındırgının çağdaş ve marka bir kent haline getirebilmek için teknolojinin sunduğu olanaklardan,  en iyi şekilde yararlanmayı arzuladıklarını belirten Başkanımız Yavaş, “Vatandaşlarımızın belediyelerine en kolay şekilde ulaşabilmeleri için “e-belediye” uygulamasına geçilmesi kararlaştırılmıştır. Bilgi işlem Müdürlüğümüz tarafından gerekli çalışmalara başlandı. Büyükşehir Yasası gereği kapatılan eski beldelerimizdeki mükellef bilgilerinin güncellenmesi için sicil servisi oluşturduk. Gerekli güncellemeler ve alt yapı hazırlıklarının tamamlanmasından sonra “e-belediye” uygulamasını hizmete sokacağız. Vatandaşlarımızın başta ödemeler olmak üzere belediye ile ilgili her türlü iş ve işlemlerine internet ortamında ulaşabilecekleri “e-belediye” uygulamasını önümüzdeki günlerde hizmete almayı planlıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanımız Yavaş, bu konuda uzun süredir devam eden çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Başkan Yavaş, vatandaşın istediği her an oturduğu yerden internet ortamında belediyesiyle diyalog kurabileceğini belirtirken, imar işlerinden içme suyuna, meclis çalışmalarından zabıtaya, teknik birimlerinden sosyal işlere kadar belediyenin her noktasında bilgi alışverişi yapabileceklerini ve vatandaşın sorunlarına daha hızlı çözüm bulabileceklerini kaydetti.