Belediyemizde Mali İstikrar

Cumartesi, 29 Mayıs 2021


Belediyemizce, belediyemizin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Vergi Dairesi ve Diğer Kamu Kurumlarına olan borçlarını 6552 sayılı yasa gereği yapılandırıldı.

Belediye Başkanlığımızca yapılan açıklamaya göre; “ Belediyemizce Mali İstikrar ve Mali Disiplinin sağlanabilmesi ve Belediyemizin “borçlu belediye” imajının yıkılabilmesi için 11 Eylül 2014 tarihli ve mükerrer 29116 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı yasa hükümlerine göre belediyemizin kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarının yapılandırıldığı ve yapılan yapılandırma neticesinde yaklaşık 847 Bin TL faiz affından yararlandığı bildirildi. Başkanımız Yavaş; yapmış olduğu açıklamada, enkaz edebiyatı yapmadıklarını bilakis belediyenin borçlarını ödeyebilmesi ve cari dönem vergi ve primlerinin düzenli ödenmesi için planlama yapıldığı ve yapılan planın mali yılbaşı itibarı ile uygulamaya konulduğunu belirtti.

Başkan Yavaş, belediyemizce mali istikrar ve mali disiplin sağlanmasıyla birlikte belediyemizin borç ve faiz yükünden arındırılarak elde edilecek olumlu neticenin hizmet sunumuna yansıyacağını belirtti.