Milletvekilleri Sındırgı’yı Ziyaret Etti

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Tülay Pabuşçu, Ali Aydınlıoğlu ve Cemal Öztaylan ilçe ziyaretleri kapsamında Sıdnırgıyı ziyaret etti. Ak Parti Milletvekillerini Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Güner, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu ve Daire Amirleriyle karşıladı. Belediye Oteli altında gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş kar yağışında meydana gelen doğal afet mücadelesini anlattı. Başkan Yavaş; “İlçe Merkezinde 59 cm olan kar yağışı yüksek yerlerde 1 buçuk metreye ulaştı. Mahsur ve mağduriyetimiz had safhaya ulaştı” dedi.

Başkan Yavaş konuşmasının devamında ise ; “Şehir merkezinde 59 cm kar ölçtük. Yükseklere çıktığımızda ve sürgün yapılan yerlerde 1 buçuk metreyi bulan yerler vardır.  Sındırgının 540 km yol ağı var büyükşehire ait, 200 kilometre de karayoluna ait bunların tamamı kapandı. Tamamında elektrikler kesildi. Sular pompaya bağlı olduğu için sular da kesildi. Mahsur ve mağduriyet hat safhaya açıktı. Sistem olarak da tamirat ve tadilatla alakalı görevlendirilmiş tane UEDAŞ elamanı ve sadece belli zamanlarda iş görmesi için getirilmiş Büyükşehir’in bir greyderi, bir kepçesi, belediyenin 3 greyderi 5 kepçesi ve piyasadan bulduğumuz 5 kepçe ve orman işletme müdürlüğü ve sulama birliğinden temin edilen araçlarla yollar açıldı. Belediye personeli özverili çalıştılar uykusuz kaldılar.  Öncelikle onları tebrik ediyor teşekkür ediyorum. Sadece bir memuriyet anlayışıyla değil olağanüstü hal zamanında nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davrandılar. Elektrik sıkıntısı büyük olduğu için sıkıştırdık. Burhaniye ve İvrindi’den ekipler geldi. 10 kişilik UEDAŞ personeli 30 kişi oldu. Kar yağdığında sadece greyder yolu açar giderdi. Bu sefer ağaç temizledik. Özellikle ormanlık bölgede korku tünelinden geçer gibi bir korna çalsanız üzerinize yıkılacak ağaçlar vardı. 3- 5 tane ağacın yıkıldığını gözlerimizle gördük. Bir bakıyorsunuz ki greyder yolu açmıyor zaten kepe gidiyor olmuyor. Tek tek odun motorlarıyla ağaçları keserek yolu açmak zorunda kaldık.48 saat İstanbul İzmir yolu kapalı kaldı.

 

Bizler çok şükür olsun burada bir geceden fazla kapalı yolumuz kalmadı. Sebebi ise anında müdahale eden bir ekip oluşturduğumuzda n dolayı. Sıkıntımız var deyince İzmir İstanbul yolumuz kapalı ya kapalı olacaksa bu tedbir baştan alınması gerekir. Sındırgı Bigadiç, Savaştepe, Dursunbey ve İvrindi merkezde bir felaket var diye buraları yok sayamazsınız. Âmâ buralara bir tane greyder koyulacaksa koyulması gerekiyor. Tuzlama aracı gerekiyorsa tuzlama aracı getirilmeli. Öncesinde bu tedbirler alınması gerekiyor. Buradaki görevin aksaması bizim yükümüzü artırdı.  Biz Sındırgı olarak ekip olarak Sulama Birliği, Orman İşletme Müdürlüğü olarak büyükşehrin bize verdiği imkânlar çerçevesinde gereken her şey yerine getirildi. O günden bu güne çalışılıyor Belediyemize ait sepetli araç ve kepçe UEDAŞ’ın emrinde çalışıyor. Şuanda 6 köyde elektrik verilemiyor ger kalan mahallelere elektrik veriliyor” dedi. Belediye Başkanı Yavaş’ın konuşmasından sonra Milletvekilleri sırasıyla konuşma yaptılar. Ak Parti Milletvekili Pabuşçu ise ; “Kötü şartların yaşandığı günlerde geldik hepimize geçmiş olsun diyorum. Başkanımız zaten gerekli çalışmayı yaptı ona da teşekkür ediyorum” dedi. Aydınlıoğlu ise geçmiş Mevlid Kandilini kutlayarak; “ Felaket bir kar yağışı var gerçekten birkaç gün ilçeleri geziyoruz. Savaştepe’den sonra en fazla kar yağışını burada gördük. Büyükte mücadele yapmış Belediye Başkanımız, ekiplerimiz Allah kolaylıklar versin çalışmalarınızda” dedi. Milletvekili Öztaylan ise Belediye Başkanı Yavaş’ın serzenişte bulunmasını haklı buldu. Konuşmalardan sonra Milletvekilleri Sındırgı’dan ayrıldı.