Başkanımız Yavaş Kırsal Mahallelerde Sorunları Dinledi

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, ‘Millet Devletin Ayağına Değil, devlet Milletin Ayağına’ gider düsturu ile başlattığı Köyden Mahalleye dönüşen kırsal yerleşim alanlarına her hafta Cuma günleri Daire Amirleri ve Belediye Meclis Üyeleriyle ziyaret ederek gönüllere taht kurmaya devam ediyor. Başkan Yavaş göreve geldiği günden beri boş durmuyor. İlçenin jeotermal turizm atağını yeniden başlatan ve şehir merkezinde turizm alanında atılımlara devam ederken kırsal mahallelere de yaşayan vatandaşları ziyaret ederek onların dertlerine ortak oluyor.

Gittiği kırsal mahallelerde yöresel şivesi ile konuşan Başkan Yavaş vatandaşlar tarafından takdir ediliyor. Sadece seçim zamanı değil her zaman halkla iç içe olan Başkan Yavaş en son Yaylacık, Aktaş ve Kınık Mahallelerini ziyaret ederek sorunları dinledi.

Çeşitli nedenlerle ilçeye gelemedikleri nedeniyle Başkan Yavaş’la görüşemeyen vatandaşlar mahalle ziyaretlerinde başkanla görüşme imkanı bulup ihtiyaçlarını söyleme imkanı buluyorlar. Her hafta farklı mahalle ziyaretlerinde Başkan Yavaş yöresel şiveyle konuşarak halkla daha iyi iletişim kuruyor.  Başkan Yavaş, Yaylacık, Aktaş ve Kınık Mahallelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşların da taleplerini aldı.

Aktaş Köy Muhtarı Necati Özdemir ile birlikte köy meydanında vatandaşlarla buluşan Başkan Yavaş burada talepleri alıp vatandaşlarla sohbet etti. Aktaş’ta hiçbir cep telefon şebekesinin çekmediğini, köyde internet de olmadığını söyleyen vatandaşlar özellikle kış aylarında köyde hasta olduğunda cep telefonu çekmemesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler ayrıca köye parke taşı döşenmesine de devam edilmesini istediler.

Aktaş’ın ardından Kınık Mahallesine geçen Başkan Ekrem Yavaş’ı muhtar Halil Çetinkaya ve vatandaşlar karşıladılar. Kınık Muhtarı Halil Çetinkaya Başkan Yavaş’a hangi konuda teşekkür edeceklerini şaşırdıklarını belirterek “Gölet yaptınız teşekkür ederiz. Elektrik sorunumuz vardı o dönem çözdünüz teşekkür ederiz. Okulumuz kapanacaktı sizin girişimlerinizle kapanmadı teşekkür ederiz. Parke taşı için, sağlık evi için teşekkür ederiz. Ayrıca seçildiğiniz günden beri köyümüzden, mahallemizden ilginizi hiç eksik etmediniz. Bugün de buraya kadar gelerek bizleri yine mutlu ettiniz, onurlandırdınız çok sağ olun” dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Kınık’ta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İki aydır her Cuma günü kırsal mahallelerimizi dolaşıyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini vatandaşlarımızın ayağına giderek dinliyoruz. Görülmesi gerekeni görüyoruz. Duyulması gerekeni duyuyoruz. Ne varsa tektik ediyoruz. Cuma Namazımızı Yaylacık Camiinde kıldık sonra Kınık’a geldik. Yol ile ilgili teklifini de yaptık bu sene. Büyükşehir bize daha bütçe vermedi, Büyükşehirin bütçesine göre yolun yapılması ihtimali yüksek.

“ARSENİK ORANI DÜŞTÜ BÖYLE OLDU”

İçme suyunda arsenik konusunda bir sıkıntı yok aslında. Dünya normlarında önceden 25 ppm idi ölçüt sonra bunu 12 ppm’e düşürdüler. 12’ye düşünce bizim suların tamamı arsenikli duruma düştü. Ama biz yine de yeni su kaynağı arıyoruz. Zaten hazırda daha önce su aranmıştı köyde alt yapısı hazır biz bunun hızlandırılması için girişimlerde bulunuruz.

“DENİZ KENARINDA EDREMİT’TE HİZMET ETMEYE BENZEMEZ BİZİM HİZMETİMİZ”

Basındaki arkadaşlar da görüyordur bizim nasıl bir köye geldiğimizi. Eski dönemde Kınık Köyü’nün 7 mahallesi 4 de mezrası vardı. Büyükşehir ile birlikte hepsi mahalle oldu ama Kınık aslında 11 mahallenin birleştiği tek bir mahalle bu kırsal bölgemizde. Yani Edremit’te hizmet etmeye benzemiyor bizim işimiz. Sındırgı 540 kilometrelik bir yol ağına sahip ve bunun sadece 100 kilometresi asfalt, 440 kilometresi asfalt değil. Şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta yerleşim alanımız, mahallemiz var. Bir uçtan bir uca 140 kilometrelik bir çapta hizmet vermeye zorunluyuz. O yüzden de dağ bölgesine pozitif ayrımcılık istiyoruz.  Öyle yakıncacık bir köy, mahalle yok burada. Dağların tepesinde 11 mahallenin birleştiği bir köydeyiz şu an. Ama halkımız ile iç içeyiz ve hizmet etmek için de bütün ekibimizle birlikte yollardayız gece gündüz. İnşallah şimdilik isim olarak mahalle olan bu yerleşim yerlerimizi şehircilik anlamında da mahalle yapacağız, şehirde ne varsa inşallah bu mahallelerimizde de o olacak Allah’ın izni ile.

“BALIKESİR’DE ELEKTRİKTE 35 PROJE’NİN 9’U SINDIRGI İÇİN YAPILDI”

Balıkesir’de elektrikle ilgili 35 projenin 9’u Sındırgı’da yapıldı. Elektrik konusunda çok iyi bastırıyoruz. Taleplerimiz, projelerimiz hayata geçiyor Sındırgı olarak. Elektrikle ilgili sıkıntılarınızın giderilmesi için siz de her türlü bürokratik takibinizi yapın. Sındırgı’da kırsal mahallelerimizde yaşanan elektrikle ilgili sıkıntıların giderilmesi için biz üzerimize düşeni yapıyoruz.”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş daha sonra Kınık Mahallesinde dünyaya yeni gelen bir bebeği olan aileyi ziyaret ettikten sonra 87 yaşında hasta bir vatandaşı evinde ziyaret ederek ailesi ile sohbet etti. Başkan Yavaş’ı Kırsal mahalle ziyaretinde Belediye Meclis Üyeleri Hasan Avcı, Mevlüt Deniz, Adem Demircan, Fen İşleri Müdürü Helime Karyağdı ve  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak eşlik etti.