Sındırgının Gençleri, Sınırlarını Aşacak

Cumartesi, 29 Mayıs 2021


Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Bilgi Evi tarafından hazırlanan iki proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilmesinin ardından Belediye  Başkanı Ekrem Yavaş basın açıklaması yaptı.

2014 yılının Sındırgı için altın bir yıl olduğunu ifade eden Başkan Yavaş, 2015 yılında ise devam edeceğini ifade etti. Başkan Yavaş, Gençlerimizi eğitmek geleceğe emin adımlarla ilerlemenin başı olarak algıladıklarını kaydetti. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen ‘Sındırgı Gençlik, Sınırlarımızı Aştık’  ve ‘Balıkesir’in Güneydoğusu, Geleceğe Açılıyor’ projelerini Başkan Yavaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ve Bilgi Evi Personeli Muhammet Çetin ile birlikte basına tanıttı.

Sındırgı’da Devlet Desteklerini almak ve eğitim kapsamında ilçe halkını yeni değişime adapte etmek için eğitim çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Başkan Yavaş; “ İlçemizin gelişmesi yönünde neler yapılabilir, herhalde 2014 yılı Sındırgının bir altın yılı oldu. 2015 yılında bunlar ciddi manada kendini gösteren işler olacak. Sıcak suyun ilçeye gelmesi ciddi manada önem arz ediyor. Çok şükürler olsun bundan sonra yatırıma dönüşecek, istihdama dönüşecek ve ciddi manada herkes tarafından fark edilecek bir ortama kavuşmuş olacak. Bizde bu açıdan devlet desteklerini almakla ilgili, eğitim kapsamında ilçe halkını yeni değişime adapte etmek için eğitim çalışmaları önem arz ediyor. Turizm alanında Sındırgı’nın kalkınması için her alanda projeler yapıp destekleri talep etmek gerekiyor. Rektörümüzle görüşmemizde bunu talep ettik. Sındırgıda tarihi binaların restorasyonu çalışmaları hakkında proje çalışmaları yapılsın. Daha önce Turizm bölümü kazandırıldığı gibi bundan sonra hem aşçılık bölümü hem de organik tarım ve seracılık bölümü sındırgıya yapılsın arzusundayız. Gençler bizim için önemli. İki tane proje yapıldı birisi ‘Sındırgı Gençlik, Sınırlarımızı Aştık’ İkincisi de ‘Balıkesir’in Güneydoğusu, Geleceğe Açılıyor’ diye iki ayrı proje yapıldı. Bunların toplam maliyeti 75 Bin TL. 75 Bin TL’lik bütçeli iki projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Bu proje kapsamında da Sındırgıdan gençler hem Türkiye içinde hem de uluslararası boyutta gezmeleri, görmeleri, başka insanlarla irtibat kurmaları amaçlanıyor. İlçemizden de başka memleketlere gençlerimizi, öğrencilerimizi yollamış olacağız. Gençler böylece sındırgı tarihinde ilk defa okullardan sonra belediyenin yaptığı projeyle beraber yurtdışını görme imkânına sahip olacaklar. Balıkesir’de Dursunbey’le beraber iki ilçenin projesi geçti. Dursunbey’de bir proje bizim iki proje olarak geçti. Toplam 3 proje kabul edildi ikisi Sındırgıda. ‘Sındırgı Gençlik Sınırlarımızı Aştık’ projesinde güneydoğudayız okuma alışkanlığımız yok, okuma alışkanlığını kazandırmak için çeşitli seminerler yapabilmek hem dinimizi hem de kültürümüzü daha iyi kavramak konusunda Amsterdam, Lahey gibi şehirlere geziler düzenlemek ve oradaki gençlerle buluşmayı arzu ediliyor. Buda bir maliyet gerektiriyor bu maliyetler proje kapsamında karşılanmış olacak. 20 tane öğrenci gidecek.

 

Proje ortakları da Belediyemiz, Sındırgı İmam Hatip Derneği, Bilgi Evimiz ve Sındırgı İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği proje ortağı olarak bize destek veriyorlar. İkinci Projemiz ise ‘Balıkesir’in Güneydoğusu, Geleceğe Açılıyor’ diye ikinci projemiz var.  Burada da başarılı gençlerin şehir dışına çıkmamış olanların okul ev köy arasında sıkışmış kalmış gelirleri kısıtlı olan gençlerin dışarıya açılmaları işte dezavantajlı olan konumlarının avantajlı hale dönüştürülmesi amaç ediliyor. Bundan dolayı da Güneydoğudaki Bigadiç ilçemizle bir ortaklık yaptık bu işle ilgili. Sındırgı ve Bigadiç ilçelerindeki gençler muhabbet çerçevelerinde Eskişehir, İstanbul, Ankara gibi yerlere geziler düzenleyecek. 15 Kız toplam 40 öğrenci bu proje kapsamına değerlendirilmiş olacak. Sındırgı İlçesini Geliştirme Derneği Proje ortağımız olarak gözüküyor. 7 ay boyunca proje devam edecek. İnşallah bu çerçevede hem gençlerimiz kitap okumanın yanında, insanlarla buluşmanın yanında ve el sanatlarına da ehemmiyet vererek hüsnü hat, ebru, kaligrafi ve minyatür gibi sanatlar konusunda eğitilmiş olacaklar. Gençlerimizi eğitmek geleceğe emin adımlarla ilerlemenin başı olarak algılıyoruz. Bundan dolayı iki projenin geçmiş olması bizlere mutluluk veriyor. Özellikle proje kapsamında çalışan bilgi evi personelimizi ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.