Sıcak Suyun Kıymetini Bilelim

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Sıcak Su Bilgilendirme Toplantısı Kahvehanelerde Yapılıyor

Balıkesir’in Sındırgı İlçesinin 25 yıllık özlemi sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir ve Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Arif Uslu ile birlikte kahve toplantıları yaparak vatandaşlara bilgi verdi.

Yıllardır özlemi çekilen sıcak su Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın göreve başlamasının ardından gayretli çalışmalarıyla 6 ayda 15 km’lik isale hattı tamamlanarak ilçeye getirildi. Sıcak su aboneliği, sıcak su kullanım ücreti gibi vatandaşların merak ettikleri konular hakkında bilgilendirme yapmak için kahvehane toplantıları yapıldı. İlk kahvehane toplantısı Çavdaroğlu Mahallesi Meydan Kahvesinde yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Sındırgı Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir ve Genel Müdürü Arif Uslu ve vatandaşlar katıldı.

Mahalle sakinlerinin yoğun katılım yaptığı toplantıda konuşan Başkan Yavaş, Bakış açısının termal suyun kullanılarak ekonomide para kazanacak işler yapılması gerektiğini ifade etti.

Sıcak su bilgilendirme toplantısında ilk konuşmayı Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir yaptı. Demir; “ Bugün 25 yıldan beri hayalini kurduğumuz sıcak suyun şehre gelmesini, bundan sonra neler yapılacağını, neler yaşanılacak ve bundan sonra siz sındırgı ilçesinde bu hizmetten nasıl faydalanacaksınız bunların hepsini konuşmak için buradayız. 25 yıllık özlem 3 Kasım itibarıyla sındırgıda artık son buldu. Büyük bir hayaldi hepimiz için. Dünyadaki ve Türkiye’deki en zorlu 23 km’lik bir hattı Sındırgı Belediyesinin önderliğinde Türkiye’de 21 jeotermalle ısınan İl ve İlçenin arasından tek bir özel firma olarak yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tabi ki sizlerle birlikte Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş önderliğinde” dedi.

Yıllardır hayali kurulan jeotermal suyun ilçeye getirilmesiyle bir hayalin gerçek olduğunu ifade eden Başkan Yavaş; “ Hayaldi gerçek oldu. Birileri düşündü birileri hayal etti hepsinin emeği var. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Rabbim bize de nasip etti. Bu mutluluğu sizlerle paylaşmak üzere sizlerle birlikteyiz. Güzel bir Türkiye’de de şuanda en uzun hattı. En uzun boru giden hattı çok zor bir şey. 22 milyon TL değerindeki proje. Bugün bu jeotermal firması tam 12 milyon tl para harcadı. Amma bundan sonra olması gereken hadise Allah bize bu nimeti verdiyse kıymetini bilelim eve alalım sera yapalım. O konfor lüks olabilir. Bu su ısınmada kullanıldıktan sonra seralara gidip oralarda ekonomiye dönüşmesi. Bundan sonra sındırgının ben evime sıcak su alırsam iyi almıyorsam kötü değil, ben sera yapıyorsam iyi yapmıyorsam kötü değil.

Yapılacak hadise sıcak suyun şu kahvelerde konuşulmasını istiyorum. Şu kahvelerde dedikodu yapılaması yerine sera hakkında konuşulmasını istiyorum. Gündemimizi değiştirmek gündemimizi para kazanacak işler yapmak gerekiyor. Sıcak su geleli bir ay oldu bir ayda gelen yatırımcı sayısı beş yıl görev yaptığım dönemden fazla. Bakış açımız bundan sonra bu termal suyun kullanılarak ekonomimizde para kazanacak işler haline gelmesini sağlamak gerekiyor. İşin özü bu. Onun için bize bu konuda destek verin,  bize bu konuda yardımcı olun. El birliğiyle şu sındırgıyı geliştirelim. İnşallah ekonomimize çok artısı olacak termal suyun” dedi.