Öğretmeneler Günü Coşkuyla Kutlandı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Öğretmeneler Günü Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkulu bir şekilde kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Işık’ın çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla program sona erdi. Çelenk sunum törenine Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Emniyet Müdürü Barış Çolak ve Daire Amirleri katıldı. Çelenk sunum töreninden sonra Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Işık, Sendika Temsilcileriyle birlikte ilçede ikamet eden emekli öğretmenlerin evlerinde ziyaret ettiler. Emekli Öğretmenler evlerine yapılan bu ziyaretten oldukça memnun olduklarını ifade ederek Başkan Yavaş’a ilk defa böyle bir uygulama gerçekleştirdiği için teşekkür ettiler. Sındırgı Belediyesi Öğretmenler Günü nedeniyle Umut düğün Salonunda öğretmenlere yemek verdi. Belediye Personeli yemeğe katılan öğretmenlere karanfil hediye etti. Öğretmenler günü nedeniyle verilen yemeğe Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan’da katıldı. Öğretmenler günü kutlaması yemekte de devam etti. En genç öğretmen olarak Büşra aydın konuşma yaptı. Aydın konuşmasında; “Binlerce çocuğu olan bir anne bir babayız. Kılavuzum ve servisim bilgim başöğretmenim Mustafa Kemalim. Mesleklerin en onurlu en gururlusu benim. Çünkü ben Avukatın, doktorun, hâkimin mühendisin, şairin, dişçinin ve öğretmenin öğretmeniyim. Günümüz kutlu olsun” dedi.

Aydın’ın konuşmasından sonra Belediye Başkanı Ekrem Yavaş konuşma yaptı. Öğretmenliğin Peygamber Mesleği olduğunu ifade eden Başkan Yavaş; “Öğretmen belki bu işin profesyonel manada yapanı ama bir anne bir öğretmen, baba bir öğretmen hayatın her alanında aslında öğretmenlerle baş başayız beraberiz birlikteyiz. Bu ülkenin daha ileriye daha müreffeh bir dünyaya ulaşabilmesi ve gelişebilmesi için öğretmenlere olan ihtiyacımız her geçen gün daha da artmaktadır. Çünkü bir öğretmenlik peygamber mesleği. Ve bizim dinimizin ilk emri oku ile başlıyor. Yani okumaya verilen değeri, hayatı bilmeyi, hayata anlam katmayı, hayata gülmeyi ifade ediyor. Eli öpülesi öğretmenim dediğim ve ilkokul öğretmenim olan 1980 yılında Kurtuluş İlkokulunda mezun olduğum Ali Şensöz’ü bugün gittim Balıkesir’de ziyaret ettim. Bunun yanında ortaokul ve liseden Süleyman Sami Karaaslan, Vahit Çakmak o öğretmenleri buralarda görmek hakikaten bizi onurlandırdı gururlandırdı. Allah onlardan razı olsun bizler bu noktalara geldiysek onların emekleri çok fazla. Yaş biraz daha ilerleyince bu tür olaylar bu tür işler insanı onurlandırıyor gururlandırıyor. İnanın bugün Ali hocamın elini öpünce başladı ağlamaya. Çünkü insan duygusal bir varlık. Bu anları bu alanları yeni gelecek nesillere yaşatmak hepimizin boynunun borcu olsa gerek diyorum. Sizin sadece 24 Kasımda değil her an her gün hatırlanan ve geleceği planlayan kişiler olarak hepinizin huzurunda saygıyla eğiliyor hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Işık günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Işık; “Bu açıdan öğretmenler günü fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin değerini bir kez daha düşünüp, onların bu günün milletimiz için değerinin bir kez daha düşünülüp onların milletimiz için değerinin anımsandığı bir gün olmalıdır. Bu duygularla memleketimize hizmeti geçmiş tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allahtan Rahmet diliyorum” dedi. Konuşmalardan sonra Emekli olan Arif Gökçe’ye Şeref Belgesini Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan verdi. Kaymakam Aktan ayrıca 24 Kasım Öğretmenler gününde doğan Burcu Temiz’e doğum günü hediyesi verdi. Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin ettikten sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mesajı okundu. Emekli Öğretmen Hakkı Koç kendi yazdığı  ‘Ben Bir Öğretmenim’ adlı şiiri okudu. Öğretmenler Günü kutlamaları müzik dinletisiyle devam etti. Hareketli parçalarda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, öğretmenlerle birlikte oyunlar oynadı.