Sındırgı MYO Aralık Ayında Bitecek

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Sındırgı MYO Aralık Ayında Bitecek

Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulunun ek bina inşaatı devam ediyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık’la MYO ek bina inşaatında incelemelerde bulundu.

MYO ek bina inşaatının temeli 2012 yılında atılmış. Ek binanın 750 bin lira hayırsever Hacı Zühtü Kandemir ve 600 bin lira da Belediye taahhüt yapmasına rağmen Plan proje kapsamında ek binanın 2013 -2014 Eğitim Öğretim yılına yetiştirilmesi gerekirken ödenek yetersizliğinden dolayı bitirilememişti.

MYO ek binanın tamamlanması için gerekli olan 1 Milyon 600 Bin Lira Başkan Yavaş’ın girişimleriyle Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanmasıyla inşaat tüm hızıyla devam ediyor. MYO Müdür yardımcısı Kaya Nihat Pekbay, Öğretim görevlileri Sefer Uçak, Murat Bicil, Esat Saçkes’le birlikte binada incelemelerde bulundu. MYO Müdür yardımcısı Kaya Nihat Pekbay, Belediyenin katkılarıyla inşaat Aralık Ayında biteceğini ifade etti.

Balıkesir ilçeleri içinde 19 yıl önce Zafer İlköğretim Okulu adıyla hizmete başladığını ifade eden Başkan Yavaş; “Balıkesir’in ilçeleri arasında 19 yıl önce Zafer İlköğretim Okulunda Maden ve Muhasebe bölümleriyle Meslek Yüksek Okulu kuruldu. Ancak yetersiz sınıf eksikliği nedeniyle gelişmesi çok fazla yapılamamış. Daha sonraki dönemler ev cihazları teknolojisine laboratuvarı belediyemiz tarafından kazandırılmış. Sındırgının termal turizm merkezi ilan edilmesiyle turizmin önünü açmak amacıyla burada turizm bölümü kuruldu. Daha sonra da Aşçılıkla takviyesi için yeni bir çalışma başlatıldı. Ama daha iyiye daha güzele gidebilmek için mutlaka yeni binaya ihtiyacımız vardı. Bundan 2-3 yıl öncesinde başlayan inşaat çalışmaları hayırsever vatandaşımız sayesinde başlamış, belediye sadece kazı işleri yapabilmiş. 1 Milyon 600 Bin Lira civarında bir ihtiyaçla bizim başkanlığımız döneminde önümüze geldi. Bizde bu yarım inşaatı tamamlayabilmek için Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a gittik. 1 Milyon 600 Bin Lira ödenek olarak aktarıldı ve ihalesi yapıldı. Şuanda 23 tane sınıftan mevcut çok amaçlı salonlarıyla birlikte mevcudu 2 binlere çıkarabilecek bir projenin yanındayız. İnşallah tamamlandığında sındırgının turizm konusunda termal konusunda ve dışarıdan gelecek öğrencilerin sındırgının ekonomisine kattığı hem sosyal, hem kültürel hem de ekonomik bakımdan katkısı düşünüldüğünde Sındırgı gelişmeye açık bir yer. Vizyonumuzda sürekli termal turizmle alakalı işler yapıyoruz. Hem Eman termalde hem diğer yeni gelişen devre tatil devre mülk şeklinde yapılan turizm alanında yapılan faaliyetlerle beraber İnşallah eksik olan yüksekokula bina bu şekilde kazandırılmış ve sındırgının önü açılmış olacak. İnşallah hayırlı olur. Hem Belediye hem kaymakamlık hem de yüksekokul el birliğinde bu işleri yapar.

Emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Ateş; “Bu güzel eserin ilçemize kazandırılmasını sağlayanları tebrik ediyorum. Daha önce mevcut eski binada meslek yüksekokulumuz faaliyetine devam etmekteydi. İnşallah Aralık ayı içerisinde yapımı tamamlanmasıyla birlikte modern son derece güzel dersliklere sahip bir meslek yüksek okuluna kavuşmuş olacağız. Bu konuda katkıları ve destekleri olan özellikle belediye Başkanlarımıza, Kalkınma Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. İlçemiz için meslek yüksekokulu tarihi önemi haiz bir konudur. Sosyal ekonomik ve diğer konularda gelişmesi bakımından önem arz eden bir konudur. Dolasıyla en önemli ihtiyacımızı aralık ayında gidermiş olacağız. Bu gençlerin daha fazla spor aktivitelerine yönelmesi için bir takım tesis ihtiyaçları var. Bunları da el birliğiyle iş birliği içerisinde çözmeye çalışacağız. Bu güzel sındırgımızın güzel hizmetlere, güzel yatırımlara layık olduğunu düşünüyoruz. Başkanımız döneminde bu çalışmalar başlatıldı. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.