5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Belediyemiz Hicri Muharrem ayı dolayısıyla Belediye önü başta olmak üzere Çavdaroğlu Mahallesi ve Kocasinan Mahallesinde toplam 5 bin kişilik aşure dağıttı.

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı Muharrem ayında, Belediye Binası önünde Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş ve İlçe Kaymakamı Ercan Ateş birlikte vatandaşlara aşure dağıttı. Muharrem Ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu belirten Başkanımız Yavaş; “ Muharrem ayı ve Cumanız Mübarek olsun. Bir aşure etkinliğinde beraberiz. Rabbim Muharrem ayını özel kılmış. Bu özel günde acılı ve tatlı olaylar hep yaşanmış ve özelliklede Kerbale dediğimiz Müslümanın Müslümana kıydırıldığı bir dönemi yaşamış. İnşallah onlardan örnek alarak rabim bu millete bu memlekete bu insanlara öyle bir acı bir daha yaşatmasın. Biz muharrem ayında yıllardan beri bu memleketimizden aşure yaparak paylaşımı birlik ve beraberliği, kardeşliğimizi pekiştirmeye çalışıyoruz. İnşallah kardeşliğimiz daimi olsun.

Bu memlekete bu millete göz diken, bu memleketin birbirine düşmesinden fırsat umanlara Rabbim fırsatlar vermesin. Türküyle, Kürdüyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle hepimiz kardeşiz ve kardeş olmaya devam edeceğiz. O Osmanlının ruhunu bu memlekette yıllar boyunca 700 yıl boyunca kardeşana yaşattığı gibi nice yıllara bu milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde güçlülük içinde gidecektir. Bizimde bu kardeşlik payına tuzumuz olsun diye aşureyi beraberce yaptılar ruhlarından onlara verdiler. İlçe Kaymakamımız işin başından beri eline kepçeyi aldığı gibi Aşure dağıtıyor. Sındırgıda Kaymakamıyla Belediye Başkanıyla şu insanlara güzel hizmet edelim diye gayret ediyoruz. Sındırgı büyüyor, o büyüyen Sındırgının yanına sizlerden katkı bekliyoruz. Sındırgıya gelen her yabancıya bir misafir gözüyle bakıp ona izzeti ikramı göstereceğinizi umuyorum. Şu aşuredeki muhabbet şu aşuredeki birbirimize olan sevgimiz her daim olsun. Hep muhabbetimiz devam etsin. Genciyle yaşlısıyla hep birlikte olalım Aşuremiz Mübarek olsun. Hep bir olalım hep diri olalım hep büyük olalım Sındırgıyı yarınlara taşıyalım” dedi.

Aşure günlerinin birlik ve beraberliğinin doruğa çıktığı günler olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Ercan Ateş; “ Aşure günleri birlik ve beraberliğin ve dayanışmanın coştuğu günlerdir. Dolasıyla bugün güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Bu etkinliği bu programı düzenleyen Belediye Başkanımızı başta olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum emeklerine sağlık. Bu değerli işi Sındırgı halkına sundukları için ben minnettarlık duyuyorum. Sındırgı’da göreve başlayalı 2 ay oldu ama burada her adım atışımızda Sındırgı halkımızın cömertliğini, misafirperliğini görüyoruz. Bugün bu güzel ortamda birlik ve beraberliğin en güzel örneğini görüyoruz. Bu etkinliği gerçekleştiren Blediye Başkanımıza çok Teşekkür ediyorum Allah Kabul etsin” dedi. Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Yavaş ve İlçe Kaymakamı Ateş vatandaşlarla bir süre sohbet etti.