Başkanımız Yavaş, Vatandaşların Gönlünde Taht Kurdu

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

2004 -2009 yılları arasında ilçemizde sel felaketlerinin önüne geçmek için dere ıslahlarına önem veren Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, dere ıslahı yapılmamış Çavdaroğlu mahallesinde incelemelerde bulundu. Başkanımız Yavaş, sorunları yerinde inceleyerek vatandaşların gönlüne taht kurmaya devam etti. Sındırgıya bağlı Çavdaroğlu Mahallesinde aşırı yağışlarda su baskınlarının yaşandığı bölgeye Mahalle Muhtarı Turan Kocabaş ve Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleriyle gidip sorunu yerinde inceledi.

Sındırgının sorunlu tek mahallesinde de dere ıslahı yapılacağını ifade eden Başkan Yavaş ; “Daha önceki belediye başkanlığı dönemimizde 2004 -2009 yılları arasında Kara Orman, Vakıf Deresi ve Ilıcalı deresinde Devlet Su İşleri Müdürlüğüyle yaptığımız dere ıslahlarıyla ciddi manada Sındırgının Pazaryerinde, Yörükler Deresi dediğimiz Pazar yeri girişindeki Kara Orman deresinde çok şükür sel felaketleriyle karşılaşmıyoruz. Tek sorunumuz maalesef daha önceki dönemlerde yapılmış imar problemleri bizim önümüze geliyor. Bunun sebebi de bu dönemlerde yapılan imarda herhalde yazın mı yaptılar hiç suların olmadığı dönemlerde mi yaptılar hiç öngörmemişler dereleri. Dereleri yok saymışlar tabi bu problem işimizi ciddi manada zorlaştırıyor. Bizde bugün yaptığımız çalışmalarla beraber, bu derelerin suyun ilk geldiği başından sorunu çözmek. Yeni bir hat yeni bir güzergah oluşturarak İnşallah Çavdaroğlu mahallemizin Yazılı Kavak ve Çetinler Cami bölgesindeki problemi çözmeye çalışacağız. Fen İşleri Müdürlüğümüz bu çalışmalarla ilgili harita çalışması yapacak. Yaptığı harita çalışmalarını en kısa olarak aşağı yukarı 1 km ilerisinde bulunan dere ıslahına bağlamış olacak.

 

Böylece dağlardan gelen suları belli bir istikamete belli bir yola koymuş olacağız. Sındırgıda inşallah tek kalmış olan dere ıslah alanı olmayan bu bölgeyi, imar probleminden kaynaklanan mevcutta derenin üzerine yapılmış olan evlerden kaynaklanan sıkıntıyı istikametini tabiatla mücadele etmek mümkün değil, ama biz bir şekilde tabiatın normal şartlarda gitmesi gereken yere değil de yol güzergahına yeni kanallar yaparak 80 yada 100’lük şu anki yağış durumu hesap edilerek buralarda yeni kanalar açılmasını sağlayacağız. İnşallah Balıkesir Büyükşehir Belediyemizle beraber Sayın Ahmet Edip Uğur’un bizlere verdiği desteklerle beraber Sındırgının Çavdaroğlu mahallesinde sel felaketi zamanlarında ki sıkıntıyı önleyebilecek dere ıslah çalışmalarını hem muhtarımız, hem de belediye fen işleri müdürlüğümüzle beraber yürütmüş olacağız. İnşallah Sındırgının bu sorunlu bölgesi de bu ıslah çalışmasından faydalanmış olacak” dedi. Mahalle Muhtarı Kocabaş ise çalışmalardan dolayı Başkan Yavaş’a teşekkür etti.