Atatürk’ü Şükranla Andık

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

İlçemizde 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programa Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Adli ve Mülki Erkan, Parti ilçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, ilk olarak Kaymakam Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy ve Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın anıta çelenk sunumu ile başladı.

Sındırgı’da Hayat Durdu

Ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu. Parklarda oturanlar ayağa kalktı, yolda yürüyenler durdu, yoldaki araçlar Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda bulundular. Atatürk Anıt’ına Çelenk Sunumunun ardından program Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda devam etti. METEM’deki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Milli Marşımız okunduktan sonra Yağcıbedir Orta Okulu İngilizce Öğretmeni Güzin Bozkurt günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Atatürk’ün hayatı hakkında kısa bilgi eren Bozkurt konuşmasının devamında ise ; “15 yılık cumhurbaşkanlığı döneminde birçok alanda inkılap yaparak Türkiye Cumhuriyetini Çağdaş bir yapıya kavuşturdu. Bütün hayatını milletinin huzur ve mutluluğuna atamış büyük bir insan olan Atatürk, eşsiz komutanlığıyla zaferler kazanmış, devlet adamlığıyla Türkiye Cumhuriyetini en iyi şekilde yönetti. İnkılapçılığıyla Türk Milletini çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmayı amaçladı. Atatürk cephede, mecliste ve sık sık çıkığı yurt gezilerinde milletiyle el ele oldu. Ondan güç aldı, ona iyinin doğrunun yolunu gösterdi. Kendisini düşünmeden yaptığı bu yoğun çalışmalar, onun genç sayılabilecek bir yaşta sağlığının bozulmasına yol açtı ve 10 Kasım 1938’de arkasında sonsuza kadar yaşayacak bir eser olan Türkiye Cumhuriyetini bırakarak öldü. Ölümüyle yalnız Türk Milletini değil, başta örnek olduğu mazlum milletler olmak üzere bütün dünyayı derin bir yasa boğdu”dedi. Bozkurt’un konuşmasından sonra oratoryayı sunuldu. Atatürk’le ilgili şiirler okunduktan sonra öğrenciler Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Atatürk’ün hayatını anlatan kıs