Devlet ve Millet Kaynaşmasında Hanım Eli

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Balıkesir Valisi Sayın Mustafa Yaman’ın eşi Av.Gülseren Yaman Hanımefendi Sındırgı’da gönülleri fethetti.  Sındırgı’da Devlet-millet kaynaşmasını sağlayacak çok güzel etkinlikler gerçekleştirdi. Balıkesir’de devlet ile millet kaynaşmasında adeta ilkler yaşanıyor. Gülseren Hanımefendi, beraberinde Vali Yardımcılarının eşleri, Altı Eylül ve Karesi Kaymakamlarının eşleriyle birlikte Sındırgı’ya gelerek bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Bayan Gülseren Yaman’ı İlçe Kaymakamı Ercan Ateş’in eşi Nazife Ateş ve Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın eşi Yaşiye Yavaş,  karşıladı. Hanımefendi ve beraberindeki heyet ilk önce geçtiğimiz günlerde trafik kazasından vefat eden Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır’ın evine giderek taziyede bulundu. Bayan Yaman daha sonra engelli Veli İnkaya Ailesini ziyaret etti. İnkaya ailesiyle bir süre sohbet ettikten sonra Şehit Ailesi ziyaret etti. Şehit Babası Seyit Gökcedağ ile bir süre sohbet ettikten sonra Yağcıbedir Halı Kursunu ziyaret etti.


Yağcıbedir Halısının nasıl dokunduğunu öğrenen Bayan Yaman daha sonra tezgah’a oturarak halı dokumayı denedi. Halı dokumanın çok keyifli olduğunu ifade eden Yaman daha sonra trafik kazası sonrası yatağa mahkûm olan Selami Aytulum’u evinde ziyaret etti.  Bayan Yaman gittikleri evlerde özellikle hasta ve yaşlılarla ilgilenerek, onların ihtiyaç ve sıkıntılarını tespit ederek çözüm bulmaya çalıştı. Sındırgı’da ilk defa Devlet Erkan’ının eşleri engelli, şehit ailesi ve yatalak hasta evine misafir oldu, hem dert ve sıkıntıları dinleyip çözüm bulunurken; hem de evde bakım gören hastalara da şifa dilendi. Av. Gülseren Yaman Hanım, halka karşı çok sade ve mütevazı davrandı. Fakir ve Muhtaç vatandaşlara karşı yıllardır onlarla birlikteymiş gibi oturup samimi bir havada konuştu; hasta, özürlü, yaşlı ayırt etmeksizin hepsiyle kucaklaşıp kaynaştı.  Bayan Yaman Sındırgı’da gerçekleştirdiği etkinliklerle hem halkın sevgisini kazandı, hem fakir, fukara ve garibanların gönlünü kazandı, hem de devlet- millet kaynaşmasına çok büyük katkılar sağladı. Bayan Yaman ev ziyaretlerinden sonra esnaf ziyaretide gerçekleştirdi. Sındırgı ile özleşmiş Yağcıbedir Halı dükkânı ve Kertil Çam Kolonyasını ziyaret etti. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bayan Yaman ve beraberindeki heyete Yağcıbedir Halısının tarihi hakkında bilgi verdi. İlçe Kaymakamı Ercan Ateş’in eşi Nazife Ateş ve  Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın eşi Yaşiye Yavaş, Balıkesir’den gelen misafirlerine en iyi şekilde ağırladı. Gülseren Hanımefendi ilk defa geldiği Sındırgı’da gösterilen ilgi ve alakadan son derece memnun olarak ayrıldı.