İbrahim Ethem Akıncı’ ve ‘Makbule Efe’ Anısına Yürüyüş Gerçekleştirildi

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Milli Mücadele Kahramanları Mücahide Makbule Efe ve Mücahit İbrahim Ethem Akıncı anısına Cüneyt Vadisinde doğa yürüyüşü yapıldı. Başkanımız Yavaş, Milli değerlere sahip çıkmak adına yapılan yürüyüşün çok anlamı olduğunu ifade etti.

26 Ekip Pazar günü Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Balıkesir Dağcılık İl Temsilciliği Kurtuluş Savaşı kahramanları İbrahim Ethem Akıncı’ ve ‘Makbule Efe’ Anısına doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Sındırgı Belediyesi önünde buluşan gruplar önce ilçe mezarlığında bulunan İbrahim Ethem Akıncı’nın mezarını ziyaret etti.

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir Dağcılık İl Temsilcisi ve Kazdak Kulüp Başkanı Ferit Şeremet’li, Belediye Meclis Üyeleri ve Kurum Amirleri başta olmak üzere vatandaşlarla birlikte Akıncı’nın mezarında dua ettikten sonra yürüyüşün başlangıç noktasına hareket ettiler.  Cüneyt Vadisinin muhteşem doğasında yağmur altında yürümenin zevkini yaşayan vatandaşlara Sındırgı Belediyesi 1 km’lik mesafelerde ikramlarda bulundu. Yürüyüş sonunda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir Dağcılık İl Temsilcisi ve Kazdak Kulüp Başkanı Ferit Şeremet’li kısa açıklamalarda bulundular.

Balıkesir Dağcılık İl Temsilcisi ve Kazdak Kulüp Başkanı Ferit Şeremet’li, Sındırgı Belediyesine ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür etti. Şeremet’li; “ Bu etkinliğimizi Kurtuluş Savaşının kahramanlarından İbrahim Ethem Akıncı ve Makbule Efe adına yapmaktayız. Bu faaliyetimizde bize yardımcı olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Sındırgı Belediyesi çok teşekkür ediyoruz” dedi. Şeremet’linin konuşmasından sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Çaltı konuşma yaptı. Çaltı; “ Cüneyt Deresinin bir noktasındayız. Bundan sonra bir grubumuz yürüyüşe devam edecek. Bu güzel çalışmayı İbrahim Ethem Akıncı ve Makbule Efe adına yapmaktayız. İnşallah Balıkesir’in diğer önemli kişileri adına da bir takım bu tür faaliyetleri yapmaya çalışacağız. Bu faaliyetimizde Sındırgı Belediyemize ve Dağcılık Kulübü İl Temsilciliğine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Milli değerlere sahip çıkmak adına yapılan yürüyüşün çok anlamı olduğunu ifade eden Başkanımız Yavaş; “ Sındırgımızda bugün Balıkesir Dağcılık Kulübü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Devlet Erkanı ve Sındırgı’daki yürüyüş severleri ağırlamış olduk. Bulunduğumuz mevkii olarak Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde buluna Cüneyt Çayındaki yeni restore edilen 1500 yıllardan kalma tarihi köprüden yürüyüşe başladık. Bir tarafta 1984 yılına kadar eski İstanbul – İzmir yolunun geçtiği Kertil Dağları bir yanda Cüneyt Çayı bir yanda Asar tepesi.

Asar tepesi özellikle cirit müsabakalarıyla bilinen bir nokta. Sındırgı merkezde 225 metre rakımındayken 600 metre rakımında Sındırgıya çok yakın bir mesafede cirit müsabakalarının yapıldığı çok özel bir yer. Bugünde bu yürüyüş parkurunda Sındırgı Belediyesi olarak hem düzenlemesini yaptık, hemde Mücahide Makbule Efe ve Mücahit İbrahim Ethem Akıncı anısına adı yürüyüş ama milli değerlerimize ve milli önderlerimize sahip çıkma adına güzel bir organizasyon oldu. Katılımlarından dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Balıkesir Dağcılık İl Temsilciliğine ve vatandaşlara teşekkür ediyorum. Sındırgı’da daha iyi daha güzel organizasyonlarda buluşmak dileğiyle” dedi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın konuşmasından sonra yürüyüşe katılanlara ikramlarda bulunulduktan sonra yürüyüş devam etti. Başkan Yavaş, Milli Mücadele Kahramanı Mücahide Makbule Efe mezarı başında her yıl Eylül ayının ilk haftasında anma programı yapacaklarını belirterek herkesi davet etti.