Sındırgı Manisa’daki Hemşehri Dernekleri Festivaline Katılıyor

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

13- 17 Ekim tarihleri arasında Manisa Cumhuriyet Meydanında yapılacak 3. Hemşehri Dernekleri Festivaline kısa bir süre kala Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Önay, Mehmet Çetinkaya ve Hüseyin Tavşanoğlu Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ı makamında ziyaret ederek festivale davet etti.

Kültürel değerlere sahip çıkılmasını önemsediğini belirten Başkanımız Yavaş; “ Ben bu işleri önemsiyorum. Bundan sonra Kültürel değerleri belki bulamayacağız. Yarın yok oluyor bunlar. Yağcıbedir Halısı dün 3 bin tezgâhta dokunuyordu, bugün 100 tezgâhta dokunuyor. Yok, artık bizler son neslini yaşıyoruz. Genç arkadaşların gelecek nesillere sahip çıkması bence çok değerli.

 Özellikle Manisa’daki Balıkesirliler olsun, Ankara’daki Balıkesirliler olsun, İstanbul’daki Balıkesirliler olsun geçen biz Feshane’ye gittiğimizde Valiliğinde katıldığı bir organizasyon yapıldı orada bin kişi vardı Çok güzel oldu. Ankara’da Servet Camgöz bu işe ciddi manada ehemmiyet veriyor. İstanbul’da İsmail Yaşar devam ediyor. Bunlar güzel hadiseler. Bunların birbirleriyle irtibatlandırılması lazım. Belki iki yılda, belki üç yılda belki de beş yılda bir beraber olmalı. Oradaki gençlere oradaki nesle sahip çıkmak için bir güç. Üniversite okuyanlar için, ticaretle uğraşanlar için, birbirleriyle alış veriş yapmak isteyenler için bir güç. Çokluğumuzu bir güce dönüştürmenin bir formülünü bulmamız lazım. Sizler yıllardan beri bu işe değer veriyorsunuz, ehemmiyet veriyorsunuz ben tebrik ediyorum. Yaşatmak lazım bize de düşen ne varsa bu işlerle ilgili gereğini bizlerde yaparız. Yapmaya gayret ederiz” dedi.

Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Özdemir ise ilk senelerde insanlara bu işi anlatamadıklarını ifade etti. Başkan Özdemir konuşmasının devamında ise; “İlk senelerde insanlara bu işi anlatamadık. Onlar sandılar ki bu iş karşılığında para alınacak. Onun için yaklaşmadılar bile. Yeni yeni daha bunların derdi para değilmiş dediler. Gerçekten de para ile ilgili bir şey yok bu dernekte. Geçen toplantıda söyledik Balıkesirli olarak iş adamı, ticaret adamı, müteahhit, esnaf yetiştirmemiz lazım. Manisa’da olur, İstanbul’da olur, Ankara’da olur ve birbirimizi teşvik etmemiz lazım. Bunun için teşvik etmemiz lazım. Bir arkadaş geldi illa fabrikaya sokmak değil. Fabrikaya soktun bin lira maaş alacak. Ama bir şekilde yanımıza alalım, bir şekilde ticareti öğretelim ve ticaret yapsın. Ticaret yaparsa bizden sonrakilere onunda faydası olur. Ama bir fabrikada olursa bin liraya kendi çocuğuna bile faydası olmaz. Böyle bir çalışma içerisindeyiz. Başarılı olur, olmayız nasip” dedi. Festival süresince Sındırgı Belediyesi olarak Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin standında stant açması ve 17 Ekim’de Sındırgı Halk Oyunları ekiplerinin gösteri yapması kararlaştırıldıktan sonra dernek yönetimi Başkan Yavaş’ın makamından memnuniyet içerisinde ayrıldı.