Kimsesizlerin Evine Bayram Temizliği Yapıldı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Belediyemiz ekipleri, ilçede yaşayan kimsesiz yaşlıları Kurban Bayramı’nda sevindirdi. 60 yaş ve üzerindeki ihtiyaç sahibi yaşlıların yaşamlarını kolaylaştırmak amacı ile, bayram için  ev temizliği yaptı. Mahalle Muhtarlarının tespit ettiği kimsesiz yaşlıların bayram temizliğini Sındırgı Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan gönüllü personel yaptı.

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştırarak huzurlu yaşamalarını sağlamanın sosyal devlet olmanın gereği olduğunu söyledi. Yaşları ilerlediği için evlerinin temizliklerini yapmakta zorlanan, çocukları uzakta olduğu için ya da bakacak kimseleri olmadığı için zorluk yaşayan yaşlı vatandaşları belirlediklerini kaydeden Başkanımız Yavaş, “Onlara talepleri doğrultusunda temizlik, hizmetleri veriyoruz. Bayram öncesi yaptığımız temizlik hizmeti ile onların bayrama daha güzel girmelerini sağlıyoruz. Sosyal demokrat bir belediye olarak yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da kimsesi olmaya çalışıyoruz”. diye konuştu

1993 yılında geçirdiği trafik kazasında omuriliği zedelendiği için felç olduğunu ifade eden 69 yaşındaki Kazım Keskin ise “Allah Razı Olsun Devletten ve Belediyeden bize bakıyorlar. Bizimle ilgileniyorlar, bakıyorlar. Ne güzel şurada yardımcı oluyorlar. Bizim yapamadıklarımızı, gelip yapıyorlar. Ne durumumuz elveriyor nede kendi vücudumuz elveriyor yapmak için. Onun için Belediye Başkanımızdan Allah Razı Olsun” dedi.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın gönderdiği hediyeleri yaşlılara teslim eden Camikebir Mahalle Muhtarı Savaş Çiğdem ise, “ Bizlerde birgün yaşlanacağız. İnşallah bizlerinde kapısını çalan olur. Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yavaş’a çok teşekkür ederiz. Sizleri unutmadığı için Allah Razı Olsun” dedi.