Yaşlı Kadın Huzur Evine Yerleştirildi

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

İlçemize bağlı Bayırlı mahallesindeki evde tek başına yatağa mahkum bir şekilde yaşayan 85 yaşındaki Feride Akbalık  isimli yaşlı kadın Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın talimatıyla huzurevine yerleştirildi. Sındırgı Belediyesi bünyesinde bulunan Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğüne komşularının müracaat etmesi sonucu bu bayramı huzur içinde geçirecek.

Eşini kaybettikten sonra tek başına yaşayan Akbalık sokakta giderken düşmesi sonucu kalça kemiği kırılmasıyla yatağa mahkum olduğu belirtildi. Mahalle halkının yardımlarıyla yaşamına devam eden Akbalık’ın bu durumuna üzülen komşuları Sındırgı Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğüne müracaat etti. Yaşlı kadının durumu Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a iletildi. Bu duruma çok üzülen Başkanımız Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’la görüşmesi sonucu Büyükşehir Belediyesine bağlı Firdevs Hattatoğlu Yaşlı Bakım evine yerleştirilmesi uygun bulundu.

Bu sabah Bayırlı mahallesinden komşuları tarafından gözyaşlarıyla huzur evine gönderildi. Akbalık Balıkesir’e hareket etmeden önce Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ı görmek istedi. Belediye önünde gerçekleşen görüşmede Akbalık, yardımlarından dolayı Başkanımız Yavaş’a teşekkür etti. Belediye önünde gerçekleşen kısa görüşmeden sonra Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Salih Durak ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Avcı nezaretinde bütün muayeneleri yaptırıldıktan sonra Firdevs Hattatoğlu Yaşlı Bakım evine yerleştirildi.