Başkanımız Yavaş İtfaiyeci Haftasını Kutladı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, itfaiyeciler ile bir araya gelerek İtfaiye Haftasını kutladı.

İtfaiye ekiplerinin yaptığı görevi ulvi bir görev olarak niteleyen Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, “Neticede hayat kurtarmaya çalışıyorsunuz.  İtfaiye çok az lazım oluyor ama lazım olduğunda da Allah korusun yani ciddi canları yakabilecek müdahalenin çok hızlı olması gereken hemde kendi sağlığınızı da düşünmeniz gereken bir ortam onun için ciddi manada ehemmiyet titizlik isteyen bir iş. Allah hepinize kolaylıklar versin yani can taşıyan işlerden birisi bide asıl işimiz kendi güvenliğiniz en önemli hadiselerden birisi bu işte bazen onu görüyoruz buralarda kişi işin ne olduğunu bilmeyince başkasının canını kurtarayım derken aslında kendi canında olabiliyor veya kendine zarar verebiliyor.

Bu açıdan bakıldığında arkadaşlar özellikle itfaiye teşkilatında ilk önce kendi güvenliğini sağlaması lazım. Kendi ortamını tam emniyet şeridini oraya gidişatını, oraya varışını, orda müdahalesini iyi sezinlemek lazım. Büyükşehir kapsamında imkânlarımız daha geniş. Daha önce İstanbul’a itfaiyeci arkadaşları göndermiştik. Bunlar bize artı kattı. Sındırgının tarihinde büyük yangınlar olan bir ilçe.

Hükümet binası en eski yangın bize ciddi manada acı veren yangınlardan birisi oldu. Bazı köylerde bitişik evler olduğunda dolayı burada sıçrama ile devam ediyor. Her türlü yangında ne yapılabilir. Sadece bize ait değil kontrol sizden çıkıyor. Bazen orman yangınlarına destek veriliyor. Onun için sizden istirhamımız odur ki önce can güvenliğiniz ve bütün tedbirleri elden geçirmek, baretinizden yangın elbisenizden çizmenizden ne gerekiyorsa bunların bütün tedbirlerini almak birinci vazifeniz olmalı. Allah size ihtiyaç hissettirmesin. Ama hissedildiğinde aynı doktor gibi eksik etmesin. Allahım kolaylıklar versin” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sındırgı İtfaiye Grup Amiri Mehmetali Kocakaya personeli eğitimlere göndermeye devam edeceklerini belirterek ; “Yangın eğitimi ilk yardım kurtarma eğitimleri, İtfaiye daire başkanımız eğitimli personel her şeyden değerlidir diyor. Dağcılık Arama kurtarma kurslarımız açılacak eğitimlerimiz ve seminerler verilecek. Sırasıyla bütün arkadaşları bu eğitimlere göndermeye çalışacağız” dedi.  Belediye Başkanımız Yavaş, itfaiyecilerle bir süre sohbet ettikten sonra günlerini baklava ikram ederek kutladı.