Sındırgı Feshane’de Gönülleri Fethetti

Cumartesi, 29 Mayıs 2021


İstanbul Feshane Kültür Merkezi’ndeki ‘Balıkesir Tanıtım Günleri’nde ilçemizin bulunduğu stantlar büyük ilgi gördü. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş stantları ziyaret eden vatandaşları ilk karşılayan isim olurken, misafirlere çeşitli ikram ve hediyeler dağıttı.

 

Geçtiğimiz yıl Ankara’da bu yıl ise İstanbul Feshane’de gerçekleştirilen Balıkesir’i Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için düzenlenen “Balıkesir tanıtım Günleri”nin açılışının 3. gününde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ilçe Belediye Başkanları, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş standımızı  ziyaret etti. Kaymakamı Hüseyin Çelik ve Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, Vali Mutlu ve Vali Turhan’ı karşıladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz  Durak Vali Mutlu’ya Yağcıbedir Halısı hediye etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den sonra İstanbul Valisi Mutlu’da Sındırgı standına en çok zamanı ayırdı. Yaylabayır Halk oyunları ekibinin gösterilerini beğeni ile takip eden Vali Mutlu, stanttan ayrılırken stant görevlileri ve halk oyunları ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sındırgı’lı Kardeşlerin söylediği yöresel türküler eşliğinde Yaylabayır Mahallesi halk oyunları ekibi gösterileri vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Vatandaşlar yöresel kıyafetleriyle oynanan oyunları ölümsüzleştirmek için cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle bol bol fotoğraf çektiler. Güler yüz ve samimi davranışlarıyla  misafirleri karşılayan stant görevlileri Sındırgı’yı en iyi şekilde temsil etti. Feshane Kültür Merkezinde ‘Tanıtım Günleri’ kapsamında açılan Sındırgı Standında halk oyunları, yöresel türküler, Yağcıbedir Halıları, Termal Kaynakları, doğal ürünleri ve stant görevlilerinin güler yüzleri İstanbul’luların gönüllerini fethetti.