Tanıtım Günlerinde Sındırgı Farkı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Balıkesir Tanıtım Günleri” İstanbul Feshane’de gerçekleştiriliyor. Balıkesir Valiliği koordinatörlüğünde İstanbul Feshane’de düzenlenen ve saat 14.00′da başlayan açılış töreninde Ritmin Dansı Gurubunun Balıkesir yöresi oyunlarını gösterilerinden sonra kurdele gerçekleştirildi ve protokol üyeleri kurulan stantları gezdi.  Balıkesir Tanıtım Günleri kapsamında Belediyemiz tarafından kurulan stant büyük ilgi gördü. Sındırgının zenginliğinin sergilendiği stantta misafirlere kızılcık şerbeti olmak üzere, kabak tatlısı, susam yağı, pekmez, salça, kavun ikram edildi.

Adına festivaller düzenlenen Yağcıbedir Halısı, Şifalı Termal Kaynakları ve eşsiz doğasının tanıtıldığı stantta Belediye Başkanımız  Ekrem Yavaş, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, İlçe Belediye Başkanları ve Daire Amirlerini ağırladı.

Tanıtım günleri ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız  Ekrem Yavaş, “Sındırgı, Balıkesir’in ikinci en çok mahalleye sahip ilçesi. Yağcıbedir halısı,kolonyası,çıtır kavunu ve termal tesisleri ile ön plana çıkan şirin bir ilçe.Özellikle Manisa ve Kütahya sınırındakiler Güney Marmara’nın en değerli ilçelerinden. Hem yazının hem kışının çok güzel yaşandığı bir ilçe Sındırgı. Yatırımlarla beraber yılda 30-40 bin kişinin ziyaret ettiği bir konuma gelecek. Yağcıbedir halıları çok değerli, çok büyük bir sanat var Sındırgı’da. 3-4-5 Eylül tarihlerinde Yağcıbedir Halı Festivali yapıyoruz. O festivalde ne kadar kültür ürünümüz varsa sergilemiş oluyoruz. Bu yıl Feshane çok güzel bir organizasyon.

Bunun devamını inşallah yerel yönetimler olarak daha iyiye daha güzele götürebiliriz. Balıkesir’in hem Körfez’i hem dağ bölgesi hem merkezi hem de Bandırma-Erdek’i ile turizmde, sanatta, yiyecekte, zeytin ve zeytinyağında ciddi manada bir değer oluştu ancak tanıtımı eksik kaldı. Valimiz iki yıldır destek oluyor, Büyükşehir Belediyemiz de öyle. Balıkesir’in her yöresi ayrı güzeldir. Balıkesir’de her şey var belki tanıtım biraz eksik. Bunu da ilerleteceğiz, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.