Festival’de Ata Sporları Canlandı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Ata sporlarına büyük önem veren Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, bu yıl 16’ıncısı düzenlenen “Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında Sındırgılı vatandaşların çok beğendiği Yağlı güreşleri ve Cirit müsabakalarını ilçeye getirdi.

Kocakonak Panayır alanında güreş ve cirit sahası hazırlatan başkan festivalin ilk günü yağlı güreşleri, 3. Günü ise Cirit müsabakalarını vatandaşların izlemesini sağladı. İlçe merkezinden ücretsiz otobüs servisleriyle vatandaşların Koca konak panayır alanında müsabakaları takip etme imkânı sağladı. Hem yağlı güreşleri, hemde cirit müsabakalarını vatandaşlarla birlikte tribünde izleyen Başkanımız Yavaş heyecanlı anlar yaşadı.

Vatandaşlarla birlikte tribünde cirit müsabakalarını takip eden Başkanımız Yavaş’ı vatandaşlar takdir etti. Yıllardır özlemini duydukları ata sporuna Başkanımız Yavaş’la kavuştuklarını ifade eden vatandaşlar; “ Belediye Başkanımızdan Allah Razı Olsun. Onun sayesinde yıllardır özlemini duyduğumuz yağlı güreşleri ve cirit müsabakalarını izliyoruz” şeklinde konuştular.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen cirit müsabakalarının Sındırgı’da yapılan bölümü Pazar günü tamamlandı. Kocakonak cirit sahasında Cuma günü başlayan ve Pazar günü sona eren müsabakalarda Uşak Karun Atlı Kulübü yarı finale yükseldi. Kütahya, Uşak Karun, Bayburt ve Sivas Önder Atlı Kulüplerinin katıldığı müsabakalarda Sivas Önder Atlı Kulübünü puanlamada geride bırakan Uşak Karun Atlı Kulübü de bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Türkiye Şampiyonası Atlı Cirit çeyrek final grup müsabakalarına katılan oyuncuları kutlayan Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, at binerek fotoğraf çektirdi.

Müsabakaların sonunda Tertip Komite Başkanı Oktay Özlü, Belediye Başkanımız Yavaş’a ata sporuna verdiği destek için plaket verdi