Festivale Katılan Esnaf Memnun Ayrıldı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Festival alanında stant açan  Zirai Alet, Traktör satışları esnafın yüzünü güldürdü. Sektör temsilcilerinden Halil Aydoğdu, Eylül ayında yapılan 16. Uluslar arası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günlerinde , satışların geçen yıla göre daha iyi olduğunu belirtti.


15. Uluslar arası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günlerine katılmadığını belirten Aydoğdu; “ Geçtiğimiz yıl Panayır’da 7 adet traktör satışı gerçekleştirdim fakat festivale katılmadım. Bu yıl Kapalı Pazaryerinde olmasından dolayı katıldım. Kapalı alanda yapılması esnafımız için çok iyi oldu. Festivalin son gününde yağmur yağdı eğer açık alanda olsaydı halimiz perişan olurdu. Festival süresince 4 adet traktör satışı gerçekleştirdim. Panayır olmaması hiç iyi olmadı. Vatandaşımızda henüz festival kültürü oluşmadığı için panayır kadar etkili satış gerçekleştiremedim.

Vatandaşlarda festival kültürü oluşturmak için, Kepsut Belediyesinin yaptığı gibi mahallelerden Belediye ücretsiz araç kaldırmalı bence. Festivalin panayır havasında geçmesi için çalışma yapılmalı bence. Geçtiğimiz yıl gibi satış yapamasakta kapalı ve temiz bir ortamda festival gerçekleştirdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Yavaş, ilçenin ürünlerini ve kültürünü Türkiye’de ve dünyada tanıtmak, kente sosyal, kültürel ve ekonomik katkılar sağlamak için festival yaptıklarını ifade etti.