İhl Mezunları Ve Mensupları Pilavda Buluştu

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları her yıl olduğu gibi bu sene de pilav gününde bir araya geldi. Sındırgı Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut,ile İmam Hatip Lisesi’nden daha önce mezun olanlar katıldı. Programda konuşmalar yapıldı, katılımcılara pilav ayran ikram edildi.
Programda sırasıyla İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Şaban Küçükduyan, İmam Hatip Lisesi Derneği Süleyman Akbulut, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut ve Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş konuşma yaparken, daha sonra katılımcılara pilav, ayran ve çay ikramında bulunuldu.


Belediye Başkanımız Yavaş konuşmasında son günlerde dini kullanan bir yapının ihanet içerisinde bulunduğunu söyleyerek, “Böyle bir zamanda imam hatip mezunlarının kıymeti bir kat daha artmaktadır” dedi.


Başkanımız Yavaş, “İslam’ı referans olarak kabul eden bir camianın, bizim gibi yaşayan ve düşünen insanlar diye bildiğimiz ve geçtiğimiz senelerde yol arkadaşlığı yaptığımız insanların da bu ülke üzerindeki hesaplarını, 28 Şubatvari hareketlerini gördük. Artık ortaya çıktıki her durumda imam hatip camiası daima büyük önem taşıyor. Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin bu ülke topraklarına ilişkin güzel bir ifadesi var. Onca zulme ve eziyete rağmen (Ben inanır ve bilirim ki, İslam bu topraklar üzerinde neşr-i nema bulacaktır) diyor” ifadelerini kullandı.


İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut ise, herkesi İmam hatiplere sahip çıkmaya davet ederek, “Düzenlenen bu programımıza katılan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu okullar bizim geleceğimiz. Buralara sahip çıkmalıyız. Sadece puanı yetenleri değil, yüksek puan öğrencilerimizin de bu okulu tercih etmelerini istiyoruz. Başarılarımız ortadır” dedi.
İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Şaban Küçükduyan, okulun açıldığı günden bu güne öğretmen, öğrenci ve çalışanları bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Küçükduyan, “İmam hatiplilik ruhunu yaşamak ve yaşatmak adına gençlerimize, öğrencilerimize hizmeti ilke edinen derneği olarak hedefimiz okulumuzdan mezun veya mensup olan ya da değişik alanlarda görev yapan arkadaşlarımızla beraber olmak, geçmişimizle bağ kurarak bu bağı koparmamaktır” dedi.
Programda konuşan İmam Hatip Lisesi Derneği Süleyman Akbulut da programın organizasyonluğunda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmalardan sonra plaket töreni yapıldı.
Program, katılımcılara pilav, ayran ve çay ikramıyla sona erdi.