Başpehlivan Yeşil Yeşil

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

16. Uluslar arası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında gerçekleştirilen Yağlı Güreşlere çevre İl ve İlçelerden çok sayıda güreş sever izledi. Saat 13.00’da başlayan yağlı güreşlerde Başpehlivanlar saat 15.00’da er meydanına çıktı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Yağlı Güreşlerde Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş konuşma yaptı. Başkanımız Yavaş, Sındırgı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 4 yıl ara verildikten sonra tekrar göreve gelmesiyle kaldığı yerden devam ettiğini belirtti.

Kırkpınar’da başpehlivanlığa güreşen 16 kıspetin ermeydanına çıktığı Kocakonak’ta başpehlivanlığı Mehmet Yeşil Yeşil kazanırken, 2015 güreş ağalığını Bayram Albayrak üstlendi.

Güreşler öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız  Ekrem Yavaş, ata sporuna verdikleri öneme dikkat çekerek geleneksel hale gelen Sındırgı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 4 yıl ara verildikten sonra tekrar göreve gelmesiyle kaldığı yerden devam ettiğini belirterek önümüzdeki yıldan itibaren daha kapsamlı bir şekilde gerçekleşeceğini ayrıca izleyiciler için Kocakonak Er Meydanı’na tribün yapılacağı müjdesini verdi. Sındırgı’da ağalık yarışı 8 iş adamı arasında kıran kırana geçti. Ağalık ücreti başlangıç rakamını 20 bin lira olarak açıklanan ücret 61 bin lira ile Bayram Albayrak adına arttırma katılan şirket müdürü Sinan Kurşun da kaldı.Ağalığa İlçenin iş adamları İsmail Dede, İsa Küpeli, Ali Göksel, Hüseyin İlhan, Bahtiyar Kocaer, Tayfun Ergezer Katıldı.

Başpehlivanlık güreşlerinde iki Balıkesirli pehlivan, Kadir Ergin ve Hasan Zeybek’te adını çeyrek finale yazdıran isimler olsada rakiplerini yenmeyi başaramayarak bu turda elendi. Yarı finalde Ekrem Yavuz, Mehmet Yeşil Yeşil, Güngör Ekin ve Enver Erişli mücadele etti. Rakiplerini yenen Ekrem Yavuz ve Mehmet Yeşil Yeşil finalde karşı karşıya geldi. Zorlu Mücadelenin galibi Yeşil Yeşil oldu ve Sındırgı’nın başpehlivanlığını kazandı.

Güreş severlerin yoğun ilgi gösterdiği Sındırgı Yağlı Pehlivan Güreşlerini Savaştepe Belediye Başkanı Turan Şimşek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan, Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik, Sındırgı İlçe Emniyet Müdürü Barış Çolak, ilçe protokolü ve vatandaşlar izledi. Güreşlerin sonunda dereceye giren pehlivanlara çeşitli ödüller verildi.